Букарев: От Царско село не са ни търсили, за да играем симулативно срещу тях


Букарев: От Царско село не са ни търсили, за да играем симулативно срещу тях
Снимка: Официален сайт на Левски

1124 0

Треньорът на Витоша (Бистрица) Асен Букарев се отметна от думите си, след като преди няколко дни заяви, че е получил обаждания от много места с искане "бистришките тигри" да играят симулативно срещу Царско село в мача между двата тима. Борещият се за седмото място тим на Царско село спечели двубоя в събота с 1:0, а след изказването на Букарев Етичната комисия към БФС се самосезира и днес го изслуша.

Треньорът разпространи писмо до медиите и футболната общественост, в което потвърждава, че не е бил търсен за уговаряне на мача. "Категорично заявявам, че нито аз, нито моите футболисти са търсени от представители на ФК Царско село или други хора с цел симулативна игра в полза на ФК Царско село. В дните преди мача, както впрочем и преди мача срещу ЦСКА-София, редица фенове, познати и приятели ми задаваха въпроси дали ще играем сериозно и на максимум в контекста на факта, че отборът ни изпада във Втора лига", пише той.

"Въпроси, които ме обидиха и разочароваха. Останах с впечатлението, че се шири нагласа, че ще загубим лесно и няма да играем феърплей до края на сезона, и в частност срещу ФК Царско село, защото са от София и са съседи на Витоша. Допълнителен стрес за мен и отбора бе съмнението за заразени с COVID-19 и отлагането на срещата. Чашата преля след арогантни реплики на собственика на ФК Царско село от трибуната на стадиона, отправени към мен, щаба ми, играчите и съдията през второто полувреме на срещата, в стил "защо се хвърляме толкова, защо играем с толкова злоба", допълва той.

"Всичко това доведе до думите ми след края на мача, когато бях силно афектиран от всичко случващо се и много разочарован. Признавам, че изказването ми е пресилено и с лошо подбрани изрази. Съзнавам ефекта от емоционалните думи и отговорността, която нося като публична личност. Готов съм да приема справедлива критика и порицание. Твърдя, че винаги съм следвал правилата за честна игра и като играч, и като треньор. Същото се отнася за отбора на Витоша. Не на последно място бих искал да се извиня на всички колеги и футболисти на Витоша, както и на привържениците на отбора за причиненото неудобство", завърши Букарев. Въпреки това, прокуратурата се зае с този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички