Бозата обави кой ще командва новия Локомотив


Бозата обави кой ще командва новия Локомотив

6206 0

Иван Василев-Бозата е известен локомотивец, бил е дълго време и в управата на клуба по времето на Николай Гигов. В понеделник излезе новината, че той заедно със свои съмишленици е подал регистрация за създаването на ново дружество, което ще носи името ФК Локомотив Сф 1929 АД. Паралелно с това е подадена молба за още една регистрация на клуб с подобно име от Радослав Кобуров. Gong.bg потърси представителя на фирмата за спортна екипировка Joma за България Иван Василев за интервю във връзка с неговите намерения.

Г-н Василев, две нови регистрации, а същевременно съществува и сегашният Локомотив Сф във В група. Как ще си взаимодействате?

- Даже днес е излязла и трета регистрация. Ако тези хора искат да се заемат, с правенето на нов Локомотив, няма проблеми. А за сегашния Локомотив – аз тези хора Касев и Льосков не ги понавам, не обичам да говоря зад гърба им. Но действията им до момента не показват сериозност. Няма как да дадеш карта с минус 4,80 лева в нея. По всичко личи, че те няма да просъществуват, понеже никой вече не иска да работи с тях. Но и да итото ниво на футбола – Северната софийска група.

Всъщност, от БФС обвявиха, че ви пазят място там, независимо, че малко сте закъснели...

- Да, това става със съдействието на Николай Гигов, който лично се е оадил да помоли за това. На него съдбата на Локомотив не му е безразлична. Може би и той е бил подведен, когато предложи на Льосков и Касев клуба.

А вярно ли е, че първо на Вас го е предложил?

- Да, абсолютно. Но аз тогава му казах, че не съм готов за В група, трбва да намеря съмишленици, които да помагат.

Сега намерихте ли ги?

- Всичко е съвсем ново, едва вчера подадохме молба за регистрация, тя още не е излязла. На този етап е ясно, че аз ще съм собственик, Бойчо Величков ще бъде изпълнителен директор, Александър Антонов ще е вицепрезидент, а четвъртият човек управата е Валентин Николов.

С отговорните фактори във властта разговаряли ли сте?

Да, говорих днес с областния управител Веселин Пенев, утре пак имаме разговор. С кметовете на „Надежда“, „Връбница“ и Требич също съм говорил – те ще ни помогнат.

Какво е най-важното на първо време за новия клуб?

Да се запази Детско-юношеската школа, да могат тези 250 деца да тренират, да се направят един-два тренировъчни терена.

А къде ще играе първият отбор?

На стадион „Локомотив“, ако сегашният клуб престане да функционира. Резервният вариант е базата в Требич.

Кой ще бъде треньор, кои ще са играчите?

- Треньорът ще е локомотивец, но няма да е Валерий Дамянов. Не, че не го уважавам като човек и специалист, но не искам да бъде свързан със сегашните собственици, а той беше свързан. Играчите ще бъдат и по-млади, и по-опитни, защото и в този група нещата не трябва да се подценяват.

По времето на Гигов се говореше, че държавата ще опусне 1 200 000 лева за реконструкция на стадион „Локомотив“?

- Да, но не знам дали в тази ситуация със сегашния клуб това е валидно. Иначе има един стар разделителен протокол със спортното дружество Локомотив, който определя кой каква част ползва от стадиона.

Няма да и бъде леко...

- Да, трудно е, но Локомотив ще го има. Сега е важно да се организираме и да започнем в четвърта дивизия, а за доста от останалите неща – даже още не съм мислил конкретно.

Примерно колко ще струва издръжката, понеже Вие ще вадите парите?

- Колкото трябва, ето и тук не мога да ви отговоря конкретно. По-добре да действаме, отколкото да говорим. Едните други хора предимно говориха и видяхте какво се случи с Локомотив тези дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички