Ботев Враца разгроми Царско Село и остава в елита и през следващия сезон


Ботев Враца разгроми Царско Село и остава в елита и през следващия сезон
Снимка: Страница на Ботев във Фейсбук

1372 0

Отборът на Ботев Враца си осигури участие в Първа лига и през следващия сезон, след като победи Царско село с 3:0 като гост. Това бе втори плейофен мач за оставане в елита, след като в понеделник Ботев и Дунав направиха нулево равенство във Враца.

Мачът днес бе под въпрос, след като домакините от Царско село заплашиха, че няма да излязат на терена, ако гостите не им докажат, че сред играчите няма заразени с коронавирус. В крайна сметка двубоя стартира по график в 18:00 часа, а тимът на Антони Здравков нанесе тежко поражение на "царете". След нулево първо полувреме играчите на Ботев се разиграха и вкараха три бързи гола в рамите на 13 минути между 61-та и 74-та минута, като на два пъти се разписа Петър Атанасов, а едно попадение добави Чавдар Ивайлов.

По този начин Ботев вече няма как да бъде изместен от първото място в класирането между трите тима и ще играе в елита и през следващата кампания. В последния плейоф в понеделник Дунав приема Царско село, като двата отбора ще определят кой ще играе бараж за оцеляване със Септември и кой - с Монтана.

Междувременно започна срещата между Локомотив Пловдив и ЦСКА на "Лаута", която може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички