Болезнената истина за Втора лига: Телевизията дава малко пари и клубовете я спряха


Болезнената истина за Втора лига: Телевизията дава малко пари и клубовете я спряха
Снимка: Lap.bg

1264 0

По-рано в петък БФС изненада с новината, че Дунав Русе и Спартак Плевен са избрали двубоят им да не бъде излъчват пряко в телевизионен ефир. 

Това шокира запалянковците, тъй като срещата от 19-ия кръг на Втора лига е с по-специален заряд в Северна България, а и преди броени дни Вили Вуцов се оплаква именно в тази насока - че двубои остават "на тъмно".

Административният директор на Дунав - Велизар Кънчев, говори по темата пред "Спортал" и обясни, че недостатъчните средства са причина отборите да се откажат от телевизионното предаване. 

Така отборите от областните центрове са избрали регионалното дерби да се изиграе в почивен ден, без да се излъчва по телевизията.

Позицията на домакините

"Причината в това е, че телевизионните такси, които се раздават на тимовете от Втора лига, са прекалено ниски. Отделно от това от трябва да платим съдийски такси, линейки, доктори, а първоначално мачът трябваше да се изиграе и през делничен ден, когато няма да има и толкова публика на стадиона - тоест падат приходите и от билети. За нас е важно да имаме подкрепата на нашите фенове, а ако има телевизионно излъчване, то ще се лишим от нашите фенове на стадиона", категоричен е ръководителят. 

 Следете най-интересното от родния футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички