Бойко пожела на Етър промоция в "Б" група


Бойко пожела на Етър промоция в "Б" група

1308 0

Бойко Борисов пожела на Етър да влезе в "Б" група. Министър-председателят откри обновения и реконструиран стадион „Ивайло“. Церемонията бе по обяд, като премиерът бе придружен от здравния министър Петър Москов, кмета Даниел Панов, областния управител проф. Пенчо Пенчев, постоянните представители на Световната банка и Европейската комисия у нас Тони Томпсън и Огнян Златев, председателя на Общинския съвет Николай Ашиков, депутати, общински съветници, спортни деятели. На „Ивайло“ бяха и легендите Трифон Иванов, Бончо Генчев и Илиян Киряков.

Празникът започна с издигане на знамената на България, Европейския съюз и Велико Търново и изпълнението на трите химна от Духовия оркестър на Община Велико Търново, след което последва благослов и освещаване на спортните съоръжения от свещеноиконом Славчо Иванов.

Кметът на Общината Даниел Панов благодари на правителството за отпуснатите средства за реконструкциите и припомни, че в тях са вложени над 5 милиона лева.

„Нашият стадион е построен през 1958 г., повече от 30 г. не бе обновяван. За пълна реконструкция още през 2012 г. от правителството на г-н Борисов бяха отпуснати средства за реконструкция на терена. След това бяха отпуснати средства и за лекоатлетическата писта, в момента приключва и ремонтът на южните зали. Благодаря ви от името на децата от нашия град, че имате отношение към спорта, тук пред вас са нашите национални шампиони“, заяви в обръщението си Даниел Панов.

„Питате се защо сме заедно с министър Москов. Освен болници и апаратури по-важното е хората да не стигат дотам, защото здравето е най-важно. Радост е за очите толкова деца да тренират тук при легенди, които Велико Търново има, ето това е реформа, да го видят хората. Пожелавам ви след няколко години треньорите да не се чудят кого да взимат в националния отбор. Етър върви добре във „В“ група, надявам се да влезете тази година и в „Б“ група и ще ви завидят всички, които дойдат да играят на този стадион „Ивайло“, заяви Бойко Борисов, цитиран от sport-vt.com.

Трифон Иванов изненада премиера с плакет от Българския футболен съюз, подписан от Борислав Михайлов, за принос към развитието на българския футбол.

"Даже спряхме дъжда, понеже идва министър-председателят", пошегува се Туньо.

„Искам да се върна малко назад. Г-н Борисов преди 4 години бе тук, видя в какво окаяно състояние бе стадионът и каза "това трябва да го направим". Благодарим му, както и на цялото правителство, че се обърна с лице към В. търново, мисля, че го заслужаваме. Затова му подарявам и този плакет: за съществено развитие на българския футбол“, каза още Трифон Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички