Божидар Искренов се включи в кампанията "Подкрепа за българските капитани"


Божидар Искренов се включи в кампанията "Подкрепа за българските капитани"
Снимка: Lap.bg

313 0

Емблематичният бивш футболист на Левски Божидар Искренов се включи в кампанията "Подкрепа за българските капитани". Тя е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Искренов изпрати положителна енергия на Чанев и Веселинов и им пожела да бъдат силни духом в тази буря и скоро да се приберат живи и здрави при семействата си. Инициативата "Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме!" беше подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември 2023 г. – Никулден, Ден на моряците.

Още: Откровен Божидар Искренов за грешките си, Мондиал 94' и още нещо...

Гибона, както е прякорът на Искренов, е легендарна фигура на "сините" от 80-е години на миналия век. Той е част от отбора, който постига седем поредни победи над ЦСКА, печели требъл през 1984 година, два пъти елиминира германския Щутгарт в евротурнирите.

Други също се включиха в кампанията

Освен Божидар Искренов и клубове също се включиха в инициативата. Сред първите такива бяха Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, Лудогорец, Арда, Берое и Етър, както и от втородивизионните Беласица, Монтана и Литекс.

Божидар Искренов: Карам такси в САЩ и не се срамувам

Божидар Искренов защити Боби Михайлов и нападна Бербатов

Божидар Искренов изля гнева си от случващото се в Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички