Боби Михайлов за опозицията: Само плюване, няма какво да ги коментирам


Боби Михайлов за опозицията: Само плюване, няма какво да ги коментирам
Снимка: БГНЕС

1749 0

"Няма да коментирам опозицията, аз досега идеи не съм видял, само плюване. Спираме темата, ние се готвим за Конгрес, да го спечелим, защото смятаме, че сме го заслужили", обяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов по повод критиките, отправени от кандидата за поста Любослав Пенев преди няколко дни.

Днес Изпълкомът към БФС проведе заседание, на което официално бяха определени делегатите, които ще определят новия президент на централата. На Конгреса на 16 февруари право на глас ще имат общо 546 клуба. Това е крайната бройка, след като 145 клуба са били предложени за изключване поради липса на дейност. Други 117 клуба са предложени за приемане и ще бъдат гласувани на Конгреса, но ще имат право да гласуват едва на следващия Конгрес, както е по устав, обясни Михайлов днес.

Преди няколко дни основният конкурент на Михайлов за президентския пост Любослав Пенев представи своя екип и управленска програма пред медиите, като бяха отправени сериозни критики към сегашното ръководство. От БФС излязоха с официален отговор преди два дни, но днес Михайлов отказа да коментира конкурента си.

"Няма да коментирам опозицията, аз досега идеи не съм видял, само плюване. Спираме темата, ние се готвим за Конгрес, да го спечелим, защото смятаме, че сме го заслужили. Ръст 63 процента на бюджета без класиране на националния отбор за големи форуми е нещо огромно. Това показва работата на всички ни", коментира той, след като бе отбелязано, че бюджетът на БФС за следващата година ще бъде 19,1 милиона лева, а преди 12 години, когато

Михайлов застана начело на организацията, е бил 7 милиона. Президентът на БФС разкри, че ако спечели, ще има промени в състава на Изпълкома, но ще разчита предимно на същите хора.

"На Конгреса ще се гласува 4-годишен бюджет, както го правим винаги. Очакваме ръст всяка една година в тези четири и по-голям ресурс ще вкараме, заедно с УЕФА, в инфраструктурни проекти, които ще бъдат в полза на клубове, общини и на малки населени места, както и 2 милиона повече за Детско юношески футбол. Ще инвестираме по места за така наречения масов футбол", обясни той.

До момента има две официални кандидатури за президентския пост - на Ивайло Дражев и Борислав Михайлов, като тази на Михайлов е издигната от Левски вчера.

"Не ме изненада това, защото цялото ми семейство е играло в Левски и е дало много на клуба. Аз не виждам с какво съм попречил на клуба като президент. Аз съм горд от кандидатурата и ще се постарая да спечеля и да не ги разочаровам", коментира той.

Неговата кандидатура ще бъде издигната още от Славия, Пирин Разлог, Места Хаджидимово и Хебър Пазарджик. Крайният срок за подаване на кандидатури е 1 февруари. Конгресът на Българския футболен съюз ще се проведе на 16 февруари в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички