Бивш съотборник разкри: Туньо командвал в съблекалнята на Бетис


Бивш съотборник разкри: Туньо командвал в съблекалнята на Бетис

1799 0

В Бетис очевидно силно жалят за загубата на бившия си футболист и легенда на България Трифон Иванов. Защитникът дойде в клуба през сезон 1990/91, като изигра 24 мача, в които вкара 6 гола. Туньо се завърна в испанския клуб през лятото на 1992 г., за да изиграе още 31 мача, гарнирани с 4 гола.

"ABC" потърси трима бивши съотборници на Трифон в Бетис, за да споделят спомените си за него.

"Трифон притежаваше огромни футболни качества, спомня си легендата на клуба Рафаел Гордильо, който сега е директор в клуба. - Но това, което най-много ме порази, бе силата, която имаше".

Според Гордильо, "Иванов даваше всичко, когато стъпеше на терена. Извън него се отличаваше със силен характер. В съблекалнята бе доста добре приет. Беше страхотен съотборник".

Бенито Вилямарин пък още помни страхотния гол на българина във вратата на Виляреал. "На Трифон му се отдаваше да прави нещата по определен начин", казва той с усмивка.

Няколко интересни истории, свързани с големия български футболист, пази в спомените си Роберто Риос.

"Беше истински спортист. С мен се разбираше добре. Понякога се събирахме в стаята за концентрация и, тъй като ми беше първи сезон в клуба, беше ясно, че Трифон заповядваше какво ще гледаме по телевизията", спомня си той и се смее, преди да се сети за друга история:

"Когато излизахме да загряваме преди мач, го предизвиквахме да удари гредата с отскок и удар с крака - без да е загрял, без нищо. Дори малко време не му отнемаше. Беше истинска демонстрация на мощ", споделя Риос.

"В последните години си заминаха завинаги много приятели", завършва той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички