Бивш играч на Дунав ще играе в Малта


Бивш играч на Дунав ще играе в Малта

1227 0

Бившият таран на Дунав Йордан Димитров ще се състезава за малтийския отбор "Пиета Хотспърс". Нападателят бе освободен преди началото на сезона в Първа лига от русенския тим да си търси нов клуб.

В края на миналия месец 23-годишният нападател, кадър на школата на Дунав, е провел кратък пробен период в клуба от средиземноморската островна държава, като в три контролни мача отбелязал шест гола. Голмайсторското му умение допаднало на ръководството на малтийските „шпори“ и те веднага му предложили договор, информира "24 часа".

Дунав Русе с колоритен трансфер - привлече национал на Таджикистан

Контрактът на Димитров с „Пиета“ е за една година. Новият тим на русенеца се състезава във второто ниво на малтийския футбол, като през миналия сезон завършил на четвърто място, на крачка от промоция в елита.

Първенството в Малта за новия сезон 2016/2017 започва идната седмица, като първият мач на Димитров и новите му съотборници е на 9 септември пред собствена публика. „Сигурни сме, че Димитров ще ни бъде от голяма полза. В контролите показа отлични голмайсторски умения, позициониране, контрол над топката и добра игра във въздуха. Има силни лидерски умения на и извън терена, поемане на отговорност и зрялост“, коментират от клуба. Йордан Димитров е син на Йордан Димитров-старши, друг таран на Дунав и ЦСКА.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички