БФС взе мерки срещу расизъм на България - Италия


БФС взе мерки срещу расизъм на България - Италия
Снимка: Иван Йочев

1554 0

30 от най-големите полицейски специалисти са ударили рамо на БфС в опитите да се спре нов скандал по време на мач на националния отбор, съобщава вестник "Стандарт". До момента на два пъти бяхме наказани за расизъм. Борислав Михайлов и компания са притеснени да не се стигне до грозни сцени на "Васил Левски" в събота. Особено след като се очакваше Марио Балотели да се появи у нас. Конте обаче го зачеркна от състава си, но заплахата остава.

Затова представителите на различните звена на полицията са изработили план, за да не бъдат допуснати до трибуните хора, които може да ни вкарат в беля. Агитките също са предупредени да стегнат хората си.

Преди няколко дни стана ясно, че около 190 души ще бъдат ангажирани с охраната на срещата. Те обаче ще бъдат подкрепени от цивилни, които ще седнат между запалянковците. Билетите ще бъдат пуснати днес на касите на стадион "Васил Левски".

Засега италианските власти са обявили, че "Скуадра адзура" ще бъде подкрепяна от около 150 души. Най-вероятно повечето от тях ще бъдат привърженици на италианския футбол от Балканите, както бе през последните два мача между двете страни у нас. Органите на реда обаче се опасяват, че в сектора за гости ще има и крайни фенове от Апенините, които ще гостуват на родните си дружки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички