БФС обмисля два варианта за заместник на Любо Пенев


БФС обмисля два варианта за заместник на Любо Пенев

11951 0

Ръководството на БФС има три варианта за евентуални заместници на Любослав Пенев. Столът на националния селекционер се разклати сериозно след загубите от Хърватия и Норвегия и срещу него се надигна сериозен фронт. Много от членовете на Изпълкома на БФС искат Пенев да бъде сменен и това може да бъде факт на предстоящото заседание.

По информация на "7 дни спорт" вариантите за наследник на Любослав Пенев са три. С най-големи шансове е бившият му съотборник от националния тим Красимир Балъков, сега начело на Литекс. Настоящият треньор на Литекс няма да има проблеми да бъде пуснат от Ловеч, след като и преди това беше практика в клуба на Гриша Ганчев. Още повече че босът на ловчанлии е член на изпълкома и има голямо влияние. Освен Ганчев зад Краси Балъков са и бившите му съотборници в националния отбор Емо Костадинов и Йордан Лечков.

Другият е Стойчо Стоев, а определени кръгове натискат за специалист от чужбина. Треньор № 1 за 2013 г. в момента е без работа, след като беше освободен от Лудогорец преди 2 месеца. Сега Стоев е издигнат за вариант, като зад него е босът на Славия Венци Стефанов.

Последната опция е Пенев да запази поста си, но това ще се случи при отказ на някои от гласените за негов заместник. С две думи е твърде малко вероятно. На всички още им държи влага от двете загуби и заради това Пенев няма чак толкова голям шанс. Все пак не е ясно какво ще се случи до заседанието на изпълкома.

Всеизвестен факт е, че изпълкомът е доста разединен в мненията си. Силните хора във футбола ни много трудно ще постигнат консенсус, поне на този етап, когато не са изслушали и самия Любослав Пенев. Сигурното на този етап е само, че поне трима от членовете на изпълкома държат Любо да бъде освободен, а мястото му да се заеме от друг треньор.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички