БФС мъдри промяна в "Б" група, "Левски" прави дублиращ тим


БФС мъдри промяна в "Б" група, "Левски" прави дублиращ тим
Снимка: БГНЕС

1955 0

Ръководството на БФС вече има идеи и за промени в Б група през следващия сезон, след като работи усърдно по проекта Висша лига, твърди БТА. За момента вторият ешелон също е с планирано разширение, като то може да стигне до 20 отбора, но ще остане правилото за минимум четирима футболисти с професионални договори.

Планираното разширение ще бъде завършено едва след попълването на Висшата лига, която все още няма яснота с колко отбора ще бъде- варират различни теории между 12 и 16 състава, но за момента по-реален е вариант с 12 или максимум 14.

По отношение на Б група изненадата е, че ще има още един дублиращ отбор и това ще бъде Левски-2. Втората формация на "сините" от София ще се включи подобно на тимовете на Лудогорец-2 и Литекс-2.

Проведени са предварителни разговори за създаването на втори отбори на Ботев Пловдив и Славия, а предстои такъв да бъде осъществен и с Берое. Едва ли всичките тези клубове обаче ще откликнат положително, което ще отвори вратата и за някои тимове, завършили на втора позиция във В групите. Но те задължително трябва да имат всички условия за професионален футбол.

Така например Етър-Велико Търново, ако не се уреди с покана за А група, може да се надява на почти сигурно издигане във втора дивизия. Същото се отнася и за Витоша (Бистрица), докато другите втори отбори в Източните В групи за момента не се разглеждат като приоритет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички