Без почивка за БФС: Клуб от Първа лига сезира СТК - играч избяга и иска да ощети отбора


Без почивка за БФС: Клуб от Първа лига сезира СТК - играч избяга и иска да ощети отбора
Снимка: Джем Юмеров / Actualno.com

1537 0

По време на зимната пауза, която тече в момента в българската Първа лига, Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз (БФС) бе сезирана. Това стори елитният Пирин Благоевград, а причината е играч на тима.

Става въпрос за Борис Тютюков. Според "орлетата" той прави неправомерен опит да прекрати договора си. 26-годишният полузащитник е напуснал отбора без предупреждение и е поискал едностранно прекратяване на контракта му чрез изпратена молба... по куриер.

От Пирин посочват, че мотивите са силно оспорими, както и че доказателствата в полза на клуба вече са изпратени на СТК. Освен това ще стартират дисциплинарно производство срещу Тютюков. Ето и цялото съобщение от клуба без редакторска намеса:

Борис Тютюков опитва да приключи едностранно с Пирин Благоевград

Борис Тютюков представен като играч на Пирин Благоевград

"ФК Пирин сезира СТК по случая с Борис Тютюков

Ръководството на ФК Пирин изпрати становище, с което сезира Спортно-техническата комисия към БФС, заради неправомерен опит да бъде прекратена картотеката на Борис Тютюков.

Състезателят напусна отбора без предупреждение, изпращайки молба за едностранно прекратяване на трудовия му договор по куриер. Мотивите са силно оспорими, като доказателствата в полза на клуба вече са изпратени на СТК.

Междувременно клубът ще стартира дисциплинарно производство срещу Тютюков" - гласи обръщението. Около друг играч на "орлетата" пък има спекулации, че ще бъде продаден. Според тях - ЦСКА губи битката за българси футболист и Ботев Пловдив го отмъква.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички