Берое се препъна, но преодоля първото препятствие за сезона


Берое се препъна, но преодоля първото препятствие за сезона
Снимка: LAP.bg

2691 0

Берое започна сезона с победа, след като наложи волята си над Ботев Враца. "Заралии" победиха под Аязмото с 2:1, като бяха принудени да правят пълен обрат. Жан Пиер Да Силва откри резултата за гостите още в 9-ата минута, а в средата на полувремето Стив Траоре (21') възстанови ремито. Победното попадение бе дело на Абубакар Тунгара в 77-ата минута, който бе точен от бялата точка.

Тази победа продължи серията на Петър Хубчев, който няма загуба в първи кръг, когато е бил начело на Берое. Серията започва през сезон 2012/2013 година. Наставникът даде шанс за изява на голяма част от новите попълнения, които започнаха от първата минута, а завърналият се преди броени дни в Берое Иван Караджов застана под рамката на вратата.

Мачът започна равностойно, но гостите първи се възползваха от противникова грешка. Това се случи още в 9-атата минута, когато Жан Пиер Да Силва пое пас от Браян Переа. Първият се възползва от неумело отиграване на Спас Георгиев и остана очи в очи с Караджов, който нямаше как да отрази удара. - 0:1!

Голът не отчая домакините, които постепенно си върнаха контрола над срещата и почнаха все повече да натискат съперника. Това даде резултат в 21-ата минута. Серкан Юсеин успя с дълъг пас да изведе новодошлият Стив Траоре, който пое топката уверено и простреля вратата на Красимир Костов. 1:1!

До края на срещата "заралии" удариха и греда, тъй като Луизиньо необезпокояван засече центриране на Тунгара.

През втората част първата възможност отново бе за гостите, които чрез Браян Переа обстреляха противниковата врата, но опитният Караджов отрази.

Четвърт час преди края на редовното време появилият се от резервната скамейка Меси Назер фаулира Тунгара в собственото си наказателно поле, а главният съдия не се поколеба и отсвири дузпа за домакините.

Именно Тунгара се нагърби с изпълнението, а секунди по-късно вкара уверено за пълен обрат - 2:1.

До края на срещата врачани се опитаха да върнат попадение, но така и не успяха за радост на домакинските фенове. Така Берое заема третата позиция след края на първи кръг, докато Ботев остава десети. За "зелените" предстои визита на Арда, докато Ботев ще приеме съименника си от Пловдив. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички