Берое и "Ботев" излизат за 90-ата "Битка за Тракия"


Берое и "Ботев"  излизат за 90-ата "Битка за Тракия"

794 0

Отборите на „Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) излизат за 90-ата „Битка за Тракия“ в историята на „А“ група. Двубоят ще се играе от 16:15 часа като последен от настоящия 24 кръг на първенството.  Главен рефер е Вихрен Манев от София.

В изминалите 89 двубоя между двата отбора досега „Берое“ има регистрирани 32 победи, а „Ботев“ – с две повече – 34. 23 пък са срещите, завършили без победител, а головата разлика е 116:139 в полза на „канарчетата“. В двата двубоя в сезона досега „Берое“ подели по точка с „Ботев“ в Стара Загора, но три месеца по-късно категорично надделя с 1:3 в Пловдив.

Изтърпелите наказание от един двубой Иво Иванов, Елиаш и Исмаил Иса отново са на разположение на наставника на Петър Хубчев, а единственият под въпрос за неделния сблъсък е Неманя Милисавлевич.

За треньора на "Ботев" Николай Костов проблем е контузията на Даниел Златков и наказанието на Лъчезар Балтанов.

От този двубой „Берое“ пусна специални билети за домакинските срещи на отбора. Те са на цена 10 лв. и важат за еднократен вход на съответния двубой, а паричната разлика от стандартната цена за мачовете ще отива във фонда за предстоящия празник на „Берое“.

В изминалия междинен кръг на първенството „Берое“ завърши при нулево равенство срещу „Черно море“, а „канарчетата“ като домакини отстъпиха с минималното 0:1 от „Славия“.

Във временното класиране „Берое“ заема четвърто място в класирането с актив от 35 точки, а гостите от Пловдив са шести с 24 пункта.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички