Балъков: Решението за треньорска асоциация е много закъсняло


Балъков: Решението за треньорска асоциация е много закъсняло

1192 0

Днес българският футбол официално се сдоби с нова асоциация, която ще се грижи за интересите на българските треньори, които дълги години чакаха да бъде започнат подобен проект.

Днес беше приет уставът на организацията, а след заседанието Красимир Балъков коментира, че е било крайно време за създаването на подобна асоциация.

"Решението за създаването не закъсняло, а много закъсняло. Но по-добре късно, отколкото никога", сподели бившият плеймейкър на Щутгарт.

"Взаимствахме от германския устав, пречупен през погледа на юристите в България. Мисля, че се получи добре. Това е много важно за треньорската професия в България. Такъв съюз има в държавите по цял свят и той играе изключително важна роля.

Собствениците са с изключително малко свободно време. Защото са заети с бизнес, за да ни издържат. Мисля, че ще проявят разбиране, защото и те зависят от работата на треньорите", сподели още треньорът.

Той беше помолен и да коментира очакваният с интерес сблъсък за Купата срещу Лудогорец, но бившият национал отклони въпросите.

"За Литекс и Лудогорец ще говорим в сряда на пресконференцията. Сега сме се събрали да решаваме нещо много по-важно от Литекс - Лудогорец", сподели Балъков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички