Балъков гласува голямо доверие на Десподов през пролетта


Балъков гласува голямо доверие на Десподов през пролетта
Снимка: Иван Йочев

1567 0

Спортно-техническият щаб на Литекс е решил да гласува по-сериозно доверие на младия нападател Кирил Десподов. 18-годишният футболист е сочен за един от най-големите таланти в България. Затова оранжевите ще му дадат повече игрови минути през пролетта, за да се докаже, пише "Тема Спорт".

През есента младокът бе преследван от различни контузии, заради което бе пратен от треньора Красимир Балъков на лечение в Щутгарт. Това даде ефект и проблемите на таланта отшумяха. Досега през кампанията Десподов е записал 8 мача и 2 попадения, като е престоял на терена едва 194 минути. Един от головете му донесе равенството 2:2 на "Герена" срещу Левски. Силните му изяви в края на годината обаче не останаха незабелязани и той получи повиквателна от националния селекционер Ивайло Петев.

Очаква се през пролетния полусезон Красимир Балъков да използва тийнейджъра като първа алтернатива на Вилмар Джордан. В случай че Десподов е здрав, специалистът ще му даде в пъти повече минути отколкото през есента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички