Аутсайдерът Пирин измъкна точка от Славия


Аутсайдерът Пирин измъкна точка от Славия
Снимка: Иван Йочев

1212 0

Славия за пореден път се доказа като татаджийски отбор. "Белите" сгигнаха само да 0:0 с Пирин в мач от 11-ия кръг на "А" група.

През първите десетина минути играта бе равностойна и без опасни положения пред двете врати.

Първата по-интересна ситуация дойде в 13-ата минута, когато халфът на гостите Янко Сандански стреля от 25 метра, но Георги Петков спаси.

В 41-ата минута дойде и следващия точен шут към една от двете врати. Янис Карабельов шутира от 21-22 метра, но право в ръцте на Костов.

Така, след слаби първи 45 минути, двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:0.

Славия започна по-добре втората част и в 49-ата минута белите създадоха първата истинска голова възможност. Това стори Цветомир Панов, който след самостоятелен пробив излезе очи в очи с Костов, но вратарят се намеси блестящо и спаси шута на белия футболист.

В 73-ата минута резервата Мансе получи отличен извеждащ пас, но се засуети и в крайна сметка стреля с гръб към вратата, но шутът не затрудни стража на гостите. Само 180 секунди по-късно след самостоятелен пробив Жереми Манзоро нахлу отдясно в наказателното поле на Пирин и опита пас към оставения непокрит Антон Карачанаков, но то не се получи и белите отново пропиляха великолепна възможност да открият резултата.

В продължението на двубоя Семерджиев фаулира Тони Тасев и реферът свири дузпа за Пирин. С изпълнението се нагърби Бенгюзов, но изстрелът му бе спасен от Георги Петков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички