Арда удари Славия в Кърджали и се изкачи в топ 6


Арда удари Славия в Кърджали и се изкачи в топ 6
Снимка: БГНЕС

879 0

Арда (Кърджали) записа победа с 2:1 над Славия в мач от 28-ия кръг на Първа лига. Това е и първи успех за старши треньорът на кърджалийци Николай Киров, след като се завърна в тима.

Как се разви двубоя в Кърджали?

Срещата започна по-възможно най-добрия начин за домакините, които още в 10-ата минута поведоха. Деян Лозев центрира отляво, Намди Чиносо удари с главва в гредата, но при добавката Борис Тютюков вкара в мрежата на гостите. Само 180 секунди по-късно Станислав Иванов удвои за кърджалийския тим, пращайки в нокдаун "белите", които в тази среща играха с резервните черни екипи. В 23-ата минута Славия можеше да намали след чудесен шут на Галин Иванов, но вратаря на домакините спаси. Все пак това се случи 10 минути по-късно, когато гостите от столицата стигнаха до попадение, дело на Кристиян Стоянов, който със силен изстрел от наказателното поле матира Анатоли Господинов. До почивката нови голове не паднаха.

През второто полувреме темпото спадна значително и положения като през първото липсваха и имаше повече битка на терена. Все пак в 76-ата минута дойде най-чистата възможност за гол пред една от двете врати. Тя дойде от Куентин Сеедорф, който е син на легендата на световния футбол Кларънс Сеедорф, но ударът му беше спасен от вратаря на тима от Кърджали. До края попадения така и не паднаха и победата дойде за футболистите на Николай Киров.

По този начин Арда се изкачи в класирането на 6-о място с 39 точки, а Славия остава на 12-а позиция с 30 пункта.

В следващия кръг кърджалийския отбор гостува на Лудогорец, докато възпитаниците на Златомир Загорчич са домакини на Хебър (Пазарджик).

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Хебър се изкачва в таблицата

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Без промени на върха

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички