Арда продаде нападател на втородивизионния португалски Маритимо


Арда продаде нападател на втородивизионния португалски Маритимо
Снимка: facebook / FCARDA.bg

3200 0

Арда (Кърджали) продаде нападателя Преслав Боруков на португалския втородивизионен клуб Маритимо. Сделката е на стойност 200 000 евро, а договорът е за две години и половина с опция за удължаване в полза на клуба. Отделно от това, ако Маритимо препродаде Боруков, кърджалийци ще вземат 10 процента от следващата сделка.

За втори път зад граница

Това е второ излизане зад граница като професионалист за 23-годишния футболист след скоропостижната му авантюра в унгарския Залаегерсег, която не продължи и три месеца. Отделно от това обаче той може да се похвали с четири години в школата на един от най-старите клубове в Англия - Шефилд Уензди.

Арда получи 200 000 евро за Боруков

Боруков, който в 20 мача за клуба си през есента е вкарал 6 гола и е направил 3 асистенции, ще лети днес (събота, 20-и януари) за остров Мадейра с прекачване.

Наскоро Боруков стана национал

Нападателят дебютира за националния тим на страната тази есен благодарение на сърбина Младен Кръстаич, който му гласува доверие и той се отплати с гол срещу Черна гора (1:2). Неприятен привкус оставя факта, че от 1-и октомври 2023-а година Боруков не успява да намери мрежата. По-рано бивша звезда на Локо (Пд) отказа на Арда

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички