Андрей Желязков пред Sportline: Бием Норвегия и взимаме точка от Италия


Андрей Желязков пред Sportline: Бием Норвегия и взимаме точка от Италия

2318 0

Българският футболен специалист Андрей Желязков е оптимист за предстоящите мачове на националния отбор в квалификациите за Евро 2016. "Лъвовете" посрещат Норвегия у дома и гостуват на Италия в началото на септември.

"Норвегия, макар и трудно, трябва да ги победим. Ако не - този малък шанс, който имаме, ще го изпуснем. По този начин амбициите и желанието на играчите за втория мач ще се снижат. Смятам, че ще победим Норвегия, а с Италия ще е трудно. Но във футбола всичко е възможно. В националния отбор, ако не вярват в победите, не е трябвало да се захващат с отбора", коментира Желязков пред Sportline.bg.

"Две равенства не ни устройват, но с равен и победа ще запазим шансовете си за класиране през бараж", уверен е той.

Запитан дали е притеснен от факта, че почти половината от повиканите футболисти не играят редовно в клубните си отбори, бившият треньор на "Левски" заяви:

"От една страна - да, защото те са загубили практика, тренирали са, но едно е генералната репетиция, друго - представлението. От друга страна тези момчета ще са зажъднели за игра и изява. Ако имат достатъчно качества, могат и да надскочат себе си".

Желязков сподели, че според него нападателят на Славия Ивайло Димитров вероятно е сред футболистите, които Ивайло Петев и щабът му следят. Според него е странно, че Петър Занев не е сред повиканите, тъй като играе в силното първенство на Русия, а и постът му е проблематичен.

"Най-голямата опасност в мача срещу Норвегия е от силната колективна игра на съперника. Те разчитат на това основно, на ред, дисциплина, високи топки, стандартни положения. Петев си е направил добре сметката за играта им, сигурен съм. Проблем е фактът, че Норвегия не прави разлика дали играят на свой или на чужд терен. Някои силни отбори дори се чувстват по-добре като гости, докато ние все още отчитаме фактора домакинство", анализира той.

Андрей Желязков очаква добро представяне от Алекс Колев, в случай че нападателят на "Ботев" (Пд) получи шанс в някой от двата мача.

"Беше тръгнал много добре миналата година, но контузията го върна назад. Един от фаворитите е за централен нападател, работи, вкарва, не е мързелив, не е консуматор, трябва да расте", заяви специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички