В Люксембург сломени след 3:4, а Франция изумена от България


В Люксембург сломени след 3:4, а Франция изумена от България
Снимка: БГНЕС

8892 0

В Люксембург са изненадани от играта си срещу България и разочаровани от екстремната си загуба, а Франция се диви на първото място на "Лъвовете" в Група "А" в квалификациите за Мондиал 2018. Така най-общо можем да обобщим реакциите в херцогството и в домакина на Евро 2016 след първите мачове - равенство за Франция с Беларус и победа с 4:3 на България над Люксембург.

Ето как отразяват загубата си в малката държава, поне в медиите, до които Sportlive.bg се добра:

lessentiel.lu: "Люксембург се катурна след луд мач. Премина през всички емоции снощи в София, като отбеляза три гола, но в крайна сметка се поклони на един последен великолепен удар на Тонев в 92-ата, секунди след изравняването".

lequotidien.lu, преди мача: В България феновете са трудни, но няма да видим много от тях, максимум 2000 зрители, защото там не се интересуват от отбора си и страната мисли за Съединението, един от трите им национални празници".

А във Франция:

lequipe.fr: "След луд мач, България разори Люксембург, за да поведе в група "А", че и на Франция".

vosgesmatin.fr: България поведе в групата! След нулевото равенство на Франция, очакванията бяха лидерът в Група А да е Швеция или Холандия. Но българската нация, виждайки своя персонал и таланти да стават оскъдни, успя да постигне това".

Интересно е, че едно от люксембургските издания цитира наставника на тима Люк Холц да казва, че Орелиен Жоаким, който мушна два гола на българския тим, е искал да "покаже някои неща на хората от ЦСКА" в този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички