Разбихме сърцата на "херцозите" в 7-голов трилър (ВИДЕО)


Разбихме сърцата на "херцозите" в 7-голов трилър (ВИДЕО)

3899 0

Българският национален отбор измъчи и съсипа нервите на двете хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски" и на всички останали пред телевизионния екран, но все пак започна с победа световните квалификации за Мондиал 2018.

"Лъвовете" се пребориха за 4:3 над считания за аутсайдер в групата ни отбор на Люксембург, който създаде толкова проблеми на домакините си, че едва ли някой може дори да си мечтае за класиране на Световното първенство. В 90-ата минута резултатът бе 3:2, секунди по-късно гостите изравниха, а в 93-ата минута Александър Тонев донесе инфарктната "епохална" победа.

Димитър Рангелов с прекрасен удар от над 20 метра в 16-ата минута откри резултата, но това беше всичко позитивно в преден план преди почивката. В 60-ата и 63-ата бившият нападател на ЦСКА Орелиен Жоаким втрещи публиката с две бързи попадения, с които осъществи обрат - 1:2.

Марселиньо 120 секунди по-късно с глава потуши започващите все по-явно да се чуват викове "оставка" за 2:2, а в 79-ата минута с великолепно изпълнение на пряк свободен удар Ивелин Попов донесе победата на България, поне на пръв поглед.

В 91-ата минута поредното подаване от дълбочина между двамата централни защитници бе застигнато от Флориан Бонер, но неистовата радост на гостите бе съвсем кратка. Секунди по-късно снаряд от 30-ина метра на Александър Тонев донесе победата - 4:3.


All Goals FIFA WC Qualification UEFA Group A... by milena-georgieva1

"Лъвовете" изобщо не впечатлиха, но започват успешно новия квалификационен цикъл, а и спечелиха и 13-ия си мач срещу Люксембург в историята. Комичното е, че България е лидер в класирането с 3 точки, след като Швеция и Холандия завършиха 1:1, а Беларус удържа 0:0 с Франция.

Първият четвърт час се разви равностойно, въпреки че бе видно, че българите са далеч по-изнесени напред. Гостите не се притесняваха да организират контраатаки и отправиха два далечни удара до 15-ата минута, вторият от които - на Венсан Тий - профуча близо до горната греда.

Българите трудно намираха правилния начин да комбинират в близост до наказателното поле на противника и не можеха да се похвалят с нещо особено.

В 16-ата минута обаче високата ни преса си донесе позитивите - топката попадна в Димитър Рангелов, който от 20 метра без да се бави реализира изумителен гол за 1:0.


Dimitar Rangelov Amazing Goal - Bulgaria 1-0... by hqfootball2016

След попадението "лъвовете" бяха по-активни и по-продължително се задържаха пред наказателното поле на Люксембург. Гостите пък вече изобщо не изнасяха след грешката при гола и ритаха напред към офанзивните си играчи.

В 42-ата минута Георги Миланов направи бързо двойно подаване с Рангелов, след което стреля от около 20 метра, но топката срещна напречната греда.

След почивката изненадващо играчите на Люксембург бяха по-активни и създадоха доста повече положения пред Владо Стоянов, макар той да не трябваше да се намесва решително.

В 60-ата минута обаче Тюрпел се измъкна сам срещу вратаря и центрира успоредно на голлинията, а Жоаким някак успя да провре топката под плонжа на Стоянов - 1:1.


Aurelien Joachim Goal vs Bulgaria (1-1) by WiFu10

Само 180 секунди по-късно Чорбаджийски увисна във въздуха и позволи на Жоаким да пробие отляво в наказателното поле, след което да финтира Иван Иванов и да порази мрежата на Стоянов - 1:2.


1-2 Aurelien JOACHIM Goal FIFA WC Qualification... by allsportusa

Българите отговориха моментално с два добри далечни изстрела на Миланов и Антон Недялков, но вратарят ги отрази.

В крайна сметка в 65-ата минута Марселиньо отбеляза първия си гол в официален мач за България, след като при разбъркване при корнер стреля с глава и с рикошет в защитник топката мина голлинията - 2:2.


2-2 Marcelo Goal - Bulgaria 2-2 Luxembourg... by allsportusa

Бързото изравняване обаче не доведе до значително повишаване на головите положения, защото гостите продължаваха да се отбраняват нелошо.

В 79-ата минута обаче Страхил Попов направи страхотен пробив към дъгата на наказателното поле и бе повален. Ивелин Попов изпълни по майсторски начин прекия свободен удар и осъществи пълен обрат - 3:2.


Ivelin Popov Free kick Goal - Bulgaria vs... by goal_live

В 91-ата минута поредното подаване от дълбочина между двамата централни защитници бе застигнато от Флориан Бонер, но неистовата радост на гостите бе съвсем кратка. Секунди по-късно снаряд от 30-ина метра на Александър Тонев донесе победата - 4:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички