Ясен е първият кръг в Първа лига


Ясен е първият кръг в Първа лига

8483 0

Днес бе изтеглен жребият за първи кръг на новия сезон в Първа професионална лига в националната футболна база в Бояна. Шампионът Лудогорец ще бъде домакин на новака Царско село, а ЦСКА приема Етър. Левски пък ще гостува на Дунав в Русе.

Ето и двойките за първия кръг:

Лудогорец - Царско село

ЦСКА - Етър

Дунав - Левски

Славия - Витоша

Черно море - Локомотив Пловдив

Арда (Кърджали) - Ботев Пловдив

Ботев (Враца) - Берое

До края на седмицата трябва да бъде качен на сайта на футболния съюз пълният календар на лигите. На събитието присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, както и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Двамата връчиха награди на отличниците в елитните юношески групи до 15, до 17 и до 19 години.

Бяха представени и топките, с които ще играят отборите в Първа и Втора професионална лига. През новия сезон елитните ни състави ще играят с истински футболен шедьовър - Adidas Conext 19, вдъхновена от топката Tricolore, с която Франция стигна до световната титла през 1998 г. Топките за отборите от Първа лига са осигурени със средства на БСТ. Клубовете от Втора лига пък ще се радват на достойнствата на топката Nike Merlin благодарение на помощта от страна на БФС.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Новите имена в Първа лига са отборите на Арда (Кърджали) и Царско село, който стана първенец във Втора лига, докато тимът от южния град спечели баража срещу Септември. Дунав (Русе) и Витоша (Бистрица) пък запазиха местата си след участие в пресявките.

В базата в Бояна ще се изтегли жребият за първия кръг за новото първенство, което стартира само след месец. След това, на база този жребий, ще се разпределят и кръговете до края на сезона на базата на т.нар "бергерови таблици".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички