Швеция пак ни напълни кошницата, дори без звездите


Швеция пак ни напълни кошницата, дори без звездите
Снимка: Guliver/Getty Images

2934 0

Българският национален отбор записа поредната си тежка загуба от Швеция - "черната котка" на "лъвовете", която и в този си вид се оказа прекалено голяма летва за възпитаниците на Петър Хубчев.

Българите се сгромолясаха с 0:3 в Стокхолм на стадион "Френдс Арена" след изключително нелепо допуснати цели три попадения. В самия край на първото полувреме родните национали се пропукаха и Ола Тойвонен почти от упор разстреля Владислав Стоянов в 39-ата минута.

В 42-ата Ивелин Попов изпусна най-чистото положение в мача и не можа да изравни, а само 120 секунди по-късно Осйар Хилемарк реализира втория гол за "тре кронур". В 55-ата пък Виктор Хингельоф покачи на 3:0 и напълно елиминира интригата в срещата.

Българите така и не реагираха адекватно на получените голове и реално не записаха нито един точен удар. "Лъвовете" остават с 3 точки на 4-то място в класирането на група А, а Швеция вече е със 7 и дели с Франция първата позиция.

По същото време днес "петлите" спечелиха с 1:0 гостуването си на Холандия (4 точки) с гол на Пол Погба.

Въпреки че в първите десетина минути българите владееха повече топката, дебютната голова ситуация бе пред вратата на Владо Стоянов. Вратарят на Лудогорец се намеси блестящо при удар с глава на Ола Тойвонен, който бе оставен напълно сам пред малкия пенал и не откри резултата само заради рефлексите на стража.

Положението на терена бе равностойно и нямаше никакви наченки на домакински натиск, въпреки че българите не демонстрираха достатъчна агресия в противниковото поле. Иначе шведите само привидно изглеждаха по-опасни, но дългите им подавания не представляваха трудност за "лъвовете".

И въпреки не особено високото темпо и липса на креативни комбинации в 30-ата минута шведите отново застрашиха вратата на Владо Стоянов. Албин Екдал проби отляво до самата аутлиния и центрира успоредно, но Владо Стоянов отби топката пред Берг.

Нещастен рикошет в 36-ата минута даде шанс на Тойвонен да се озове на стрелкова позиция, но отново добра намеса на Александър Александров прати топката в корнер.

В 39-ата минута моментната по-добра кондиция на "тре кронур" бе материализирана от Тойвонен, който след центриране отдясно бе оставен сам на малкия пенал. Нападателят имаше възможност да си спре топката, да се огледа в ситуацията и да разстреля Владо Стоянов от упор - 1:0.

В 42-ата минута българите изпуснаха идеален шанс да възстановят бързо равенството, но скоростната ни контраатака завърши с ужасяващ пропуск на празна врата на Ивелин Попов. Симеон Славчев нахлу сам срещу вратаря в наказателното поле и подаде на Попето, който бе непокрит, някак не можа да намери очертанията на вратата от десетина метра.

В 45-ата минута Швеция нанесе втория си удар, като отново отдясно българите бяха пробити и Крафт изпревари Александров за подаване в средата на пеналтерията. Там никой не можа да покрие Хилемарк, който с диагонален изстрел намери мрежата - 2:0.

В 50-ата минута шведите отново създадоха с лекота чисто голово положение, като Дурмаз стреля от десетина метра фронтално срещу вратата, но Владо Стоянов улови топката.

В 55-ата националите направиха най-голямата си грешка в защита и допуснаха най-нелепото попадение за вечерта. След центриране от корнер топката не само не бе изчистена адекватно, а падна като балон пред малкия пенал и там Линдельоф от чиста позиция разстреля Стоянов - 3:0.

В следващите минути мачът стана по-двуостър, като първо Хилемарк изпусна чисто положение, спасено от Владо Стоянов, а в другия пенал Ивелин Попов не можа да намери очертанията от близка позиция. 

Шведите не спряха да преследват още голове въпреки комфорния си аванс и направиха още няколко пропуска пред нашата врата от изгодни позиции.

В крайна сметка националите ни трябваше да се примирят с поредната унизителна загуба от "тре кронур".

Състав на Швеция:

Робин Олсен, Виктор Линдельоф, Андреас Гранквист, Мартин Олсон, Албин Екдал, Маркус Берг, Емил Форсберг, Оскар Хилемарк, Емил Крафт, Джими Дурмаз, Ола Тойвонен

Състав на България:

Владислав Стоянов, Страхил Попов, Александър Александров, Васил Божиков, Антон Недялков, Симеон Славчев, Георги Костадинов, Светослав Дяков, Ивайло Чочев, Георги Миланов, Ивелин Попов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички