Петев разкри причините да изостави националния отбор


Петев разкри причините да изостави националния отбор
Снимка: БГНЕС

2773 0

Вече бившият селекционер на България Ивайло Петев даде интервю за Спортно шоу Гонг, в което заяви, че не се чувства така сякаш е изоставил националния отбор за сметка на Динамо Загреб.

Назначението на специалиста трябва да стане факт официално в близките дни, като по неговите думи той най-вероятно ще бъде представен в четвъртък. Тази вечер Петев ще пътува до Загреб, където ще гледа на живо двубоя на новия си тим срещу Ювентус.

- Г-н Петев, приключи ли всичко с Българския футболен съюз? Разбрахте ли се с Борислав Михайлов и разбрахте ли се с Динамо Загреб?

- Да, всичко свърши преди няколко часа. Разбрали сме с двете страни.

- Официално ще бъдете представен като треньор на Динамо Загреб. Кога да го очакваме?

- Ами, аз си мисля утре.

- Ще присъствате ли днес на мача (от Шампионската лига срещу Ювентус – б.р.)?

- Да, да. Това е мое решение. Нормално е, след като ще бъда треньор на този отбор, да отида довечера да гледам срещата.

- На няколко пъти се разминавахте с Динамо Загреб, сега вече се срещате. Кога дойде реалната оферта и колко време ви трябваше да вземете решение дали да останете в националния отбор или да отидете в Шампионска лига?

- Ами вижте, хората са казали – един път, втори път... Третият път вече... Преди няколко дни стана. Динамо не се нуждае от представяне – един клуб на много високо ниво. При така стеклите се обстоятелства помислих и реших да направя тази крачка. Все пак съм млад и трябва да се развивам. Оставам с най-добри чувства в националния отбор. Искам да благодаря на президента Борислав Михайлов, на членовете на Изпълкома, на всички футболисти, които са играли под мое ръководство във времето, когато бяхме заедно. Пожелавам успех занапред и така оставам един голям фен на националния отбор.

- А не изоставяте ли националния отбор? Такива мнения се чуха, когато идват първите трудни мачове.

- Не, по никакъв начин. Всеки мач е труден, кой мач не е? Предният, който мина (4:3 срещу Люксембург – б.р.), да не би да беше лесен? Просто така се стекоха обстоятелствата. Това е мое решение, аз съм го взел. Надявам се, че не съм сбъркал.

- Г-н Михайлов как реагира на Вашето решение?

- Не му беше приятно. Той прояви разбиране, за което му благодаря.

- Доста хора поискаха Вашата оставка след мачовете в Япония, сега доста се питат защо напускате...

- Знаете българите какви хора сме – първо искаме едно, а после искаме друго. Ако ги имаме тези две неща, ще поискаме и трето. Така че ние сме хора, които винаги търсим нещо. Трябва да бъдем много по-позитивни, за да се случват нещата.

- Кое беше водещото във Вашето решение? Имахте ли колебания?

- Имах естествено, това не е лека крачка. Няма да така да определям кой момент, един, два, три или четири са ми повлияли в решението.

- Оставихте отбора малко в разкрачено положение – вие повикахте половината футболисти, сега новият треньор трябва да определя другата половина.

- Аз съм направил списъци и за едните, и за другите (визира играещите в чужбина и в България – б.р.). Ние нямаме чак толкова голям избор, че да се променят нещата. Вече дали ще има промени, новият треньор ще си го реши. Аз им пожелавам успех.

- Говори се, че Петър Хубчев ще е новият селекционер. Търсил ли е той контакт с Вас?

- Аз не мога да кажа кой ще е новият треньор.Вие ще разберете, когато това стане факт. Ако реши да ми се обади и да потърси мнение, аз съм отворен. На драго сърце ще му го дам.

- 11 поредни титли за Динамо Загреб – какво можете да доразвиете в този клуб, който е на едно средноевропейско ниво, поне според мен?

- Така е. Определено в този момент изпитват проблеми – на трето място са, на 4 точки зад Риека. Знаете – нов треньор идва, когато нещата не са добре в даден клуб. Когато е лошо или когато има сътресения, се търси нов наставник. Аз се надявам с всички сили и с пълна мобилизация да съумеем да стабилизираме отбора и да го изведем на първо място.

- Успоредно с това сте „в дълбокото“ - в групите на Шампионската лига. Не е лесно там, предвид съперниците...

- По принцип лесно няма никъде. Човек трябва да рискува, да има амбиция, за да се случи нещо. Аз се надявам, че всичко ще бъде окей.

- Как ще свършат мачовете на България с Франция и Швеция? Имаме ли шансове в тях?

- Във всички мачове имаме шанс. Особено Франция е изключително силен отбор. Но ние имаме своите шансове. Въпросът е всеки, който влезе, да играе на максимум.

- Имали ли сте други оферти от клубни отбори, докато бяхте начело на националния тим?

- Имал съм две.

- А защо тогава не се съгласихте? За да останете в националния или просто не ви удовлетворяваха?

- И двете оферти бяха от отбори с големи финансови възможности. Моментът е бил такъв, преценил съм, че националният отбор има предимство в онзи момент и поради тази причина не съм приел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички