Още през август ВАР може да дебютира по българските терени

Много по-скоро от очакваното може да видим ВАР по българските терени. Технологията за видеонаблюдение на съдийските решения във футбола може да дебютира в България още през август.

Това ще се случи, ако бъдещият шампион в Първа лига достигне до последния кръг на квалификациите в Шампионска лига. Това стана ясно след взетите от УЕФА решения, които касаят и родния футбол.

УЕФА ни дава голяма част от сумата за ВАР, системата идва за новия сезон

Шансът системата за видеоповторения е все по-вероятно да бъде въведена и в българския футбол. Само до преди няколко месеца тази идея бе категорич...

От сезон 2019/2020 се въвежда ВАР не само в групите на Шампионска лига, но и за плейофния кръг. Това означава, че ако българският шампион стигне до него, то той задължително трябва да играе на стадион, който разполага с въпросната система. Също така от сезон 2020/2021 УЕФА почти сигурно ще въведе ВАР и за групите на ЛЕ.

Темата за ВАР в Първа лига също придоби голяма популярност в последните месеци, най-вече заради грешките на съдиите от първия дял на първенството. Дори шеф в БФС направи сериозно изказване, че най-късно до 3 години ще имаме системата.

Какво още каза той относно нововъведението - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!