Михайлов разкри какво е финансирането на БФС от Държавата и за какво се харчи то


Михайлов разкри какво е финансирането на БФС от Държавата и за какво се харчи то
Снимка: БГНЕС

9360 0

Вече бившият президент на БФС Борислав Михайлов внесе малко яснота по въпроса с финансирането на централата от Държавата. Днес премиерът Бойко Борисов обяви, че БФС е получил 1,8 милиона лева за развитие на спорт, за високи постижения. Михайлов поясни, че става дума за около 1,2 милиона.

"От държавата, когато се говори, не означава, че се дава само на футболния съюз. Има редица програми и е ясно колко милиони са дадени и са изразходвани за лагери, екипировка, топки, лагери на елитните клубове. Левски и ЦСКА чрез тази програма им правим лагери на 17-годишните. През последните 4 години ни е давано по 1,2-1,3 милиона", отговори Михайлов на въпрос на SportLive.bg.

Той поясни, че тези пари в никакъв случай не са изразходвани за заплати на служителите. По този начин, излиза, че със заплахата си да спре финансирането на БФС Държавата в лицето на Бойко Борисов и Красен Кралев е готова да ощети, малко или много, подрастващите, в които е надеждата българският футбол да се върне към някакви успехи. А защо Михайлов мисли, че е мразен от българските фенове вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички