Любо Пенев коментира бурята във футбола ни и обяви: Продължаваме битката


Любо Пенев коментира бурята във футбола ни и обяви: Продължаваме битката
Снимка: БГНЕС

3999 0

Бившият национален селекционер Любослав Пенев не пропусна да коментира оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов и предшествалите я събития - загубата с 0:6 от Англия в квалификация за Евро 2020 и расисткият скандал, белязал мача.

Припомняме, че на последните избори за президент на БФС Пенев загуби срещу Михайлов. Кандидатурата на Пенев беше заедно с друг бивш национал - Николай Илиев. Коментара си днес, публикуван във Фейсбук, Любо подписа именно заедно с бившия играч на Левски.

Ето какво гласеше той:

Използваме случая да благодарим на всички хора, които ни писахте на лични съобщения, на споделените и харесани постове, с които ни подкрепяте.

Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката.

Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога.

Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват българския футбол, че любимата игра е стигнала дъното на дъното, че те нямат стратегия, нито могат да я направят, камо ли да я изпълнят. За съжаление излязохме прави.

Сега когато държавата усети звучния шамар на падението, както спортно, така и духовно, и започна освобождаването на футбола от недосегаемите, дано да има последователност и да стигне до край. Защото там от години гние, на всички нива. Да се надяваме, че ще се търси отговорност за „огромните пари“, както каза премиера, дадени на БФС. Защото когато държавата дава парите на данъкоплатеца за развитието на футбола, трябва да се знаят целите и как са управлявани средствата за постигането им. Постигнатото го видяхме.

Бяхме свидетели на прекрасния синхрон в работата на Министерството на спорта и БФС, по поведението на Кралев, а от днес не е така. Защо ли?!!!

Трябва добре да се почисти болното място, защото държавата това сме всички ние и сме длъжни на нашите деца. Защото футболът е играта на феновете, защото е социален феномен, защото е в сърцата на милиони българи. А ние не заслужаваме този срам.

Оставаме ваши: Любослав Пенев и Николай Илиев

Припомнете си тук с какъв резултат Михайлов победи Пенев на изборите за шеф на БФС. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички