Красен Кралев обяви дали ще се кандидатира за президент на БФС


Красен Кралев обяви дали ще се кандидатира за президент на БФС

1337 0

Спортният министър Красен Кралев обяви, че няма никакво намерение да се кандидатира за президент на БФС, каквито информации се появиха през последните дни.

"Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша", каза Кралев.

"Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", каза още спортният министър.

Кралев каза още, че не иска да коментира кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване. В Русе той ще открие ремонтираното общежитие на спортното училище, в което държавата е вложила близо 3 млн. лева. Ще види и условията, при които тренират русенските боксьори. "Това са школите, с които най-много се гордеем. Имам ангажимент да помогнем за нова зала за боксовия клуб, като проектът е за около 250 000 лева", каза министърът.

А кои други са спрягани за шефския пост в БФС - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама