Кралев: Не трябва да допускаме повече такъв срам

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че не е наясно ръководството на БФС е легитимно, след като Йордан Лечков обяви, че той, а не Михаил Касабов трябва да води футболната централа. 

"Решението на Изпълкома е г-н Касабов да бъде президент. Има процедура и след това обжалване от г-н Йордан Лечков, след което съдът да се произнесе. За нас е важно да има демократично избрано ръководство. Българският футбол страда в момента. За да има футболът по-добри дни. Не мога да кажа дали ръководството е легитимно. Чакаме Конгрес, който да донесе всички тези промени, които всички очакваме. Нека изчакаме какво ще се случи. Има неща, които ще се случат в съвсем скоро време. Нека се проведат избори за ново ръководство, което да започне реформите в българския футбол", заяви Кралев.

Касабов: Пише си кой е президент на БФС, на 28-и решаваме за Конгрес

Временно изпълняващият ролята на президент на БФС Михаил Касабов не пожела да говори много след победата на България с 1:0 над Чехия. Той отказа ...

Той е категоричен, че не трябва да се допуска повече такъв срам, защото България не е расистка държава. "Аз не искам да говоря днес за футбола. Искам да говоря за този тежък период, който преживяхме. Нашите момчета се постараха за децата. Резултатът е в наша полза. Искам да се обърна към всички президенти на клубове, към всички фенклубове, към всички фенове да не допускаме повече такъв срам. Да бъдем толерантни. България не е расистка държава. Ние сме толерантна държава. Да не допускаме повече такъв срам“, сподели Кралев.

А какво заяви Георги Дерменджиев след първата ни победа в квалификациите за Евро 2020 - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!