Казахстан иска още български треньори, ето кои набелязаха


Казахстан иска още български треньори, ето кои набелязаха

2584 0

В Казахстан са много доволни от българските футболни треньори, работещи в страната им. Това са наставникът на Астана Станимир Стоилов и този на Иртиш Димитър Димитров. Работата им дотолкова впечатли журналистите в страната, че те вече потриват ръце кои още родни специалисти да започнат работа в техния шампионат.

Изданието sports.kz публикува материал, озаглавен "Хороша страна Болгария...", в който отличава имената на трима наши треньори, които биха правили чудеса в казахстанския футбол. Ето кои са те:

Ивайло ПЕТЕВ

Националният селекционер е определен като "много перспективен треньор", който е постигнал "немалко успехи" за младата си възраст. Въпреки че с националния отбор му липсват сериозни успехи, той е определен като "специалист с голямо бъдеще".

Георги ДЕРМЕНДЖИЕВ

За наставника на Лудогорец колегите отбелязват, че дълго време е работил на втори план, а сега бере плодовете на своя труд. Посочва се успехът му да стане вторият треньор в историята, вкарал български тим в групите на Шампионска лига.

"Има и едно "но": Дерменджиев никога не е работил зад пределите на България", пишат от sports.kz.

Петър ХУБЧЕВ

За бившия треньор на Берое се отбелязва, че има опит в чужбина, като за най-голям негов успех се сочи завоюването на сребърните медали в първенството, спечелването на Купата и на Суперкупата на страната със "заралии".

Изданието подчертава, че в списъка си не слага онези наши треньори като Никола Спасов и Николай Костов, които медиите интензивно пращат в Казахстан, нито тези, които се самопредлагат като Стойчо Младенов, а тези, които реално ще донесат полза на казахстанските отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички