Хичо разкри защо не премина в Арсенал и как брилянтно е бил измамен от Попето


Хичо разкри защо не премина в Арсенал и как брилянтно е бил измамен от Попето

2584 0

Полузащитникът на Украл Николай Димитров разказа защо не успя да осъществи трансфер в Арсенал през 2007 г. и разказа на какви номера от страна на близкия си приятел Ивелин Попов е станал "жертва" като дете.

Публикуваме избрана част от интервюто на юношата на Левски, напечатано в "Sportbox".

Как се запознахте с Ивелин Попов?

- Ние се понзваме от малки. От първия ден, в който отидох в академията на Левски. В училище винаги седяхме на един чин, живеехме в една стая, деляхме си всичко. И досега сме много близки приятели. Ивелин, както и преди, е добър човек, макар и да прави луди неща.

Можете ли да си спомните едно от тях?

- Разбира се. Първият ми ден в училище мама ми бе сложила няколко снадвича. Ивелин ги открадна от чантата ми, а след това ми ги продаде за два лева. Аз бях забравил, че нося сандвичи и не знаех, че купувам своята храна. След това той ми призна какво е направил и двамата добре се посмяхме.

Навремето сте бил смятан за един от най-обещаващите футболисти в страната си. През 2007 г. дори сте ходили на проби в Арсенал. Защо в крайна сметка не подписахте с клуба?

- Случи се, защото нямах необходимия процент мачове за националния отбор по това време. В Арсенал ми казаха, че дори да ме вземат, ще трябва веднага да ме пратят под наем. Казаха, че е по-добре да си остана в моя клуб. Когато започнах често да играя в националния, ние трябваше да се върнем към въпроса за трансфер там, но така и не се случи.

С какво ще запомниш този пробен период?

- С човечността на всички, които работят там. Всеки общуваше с мен абсолютно нормално, все едно съм там от много години. В това число и мениджърът на отбора Арсен Венгер. Тогава аз комуникирах лично с него. От този период имам само най-хубави спомени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички