Фенска канонада провали същинско зрелище със 7 гола между Пирин и Славия


Фенска канонада провали същинско зрелище със 7 гола между Пирин и Славия
Снимка: Getty Images/Gulliver

6013 0

В истински екшън се превърна мача между Пирин и Славия в петък вечер в Благоевград. "Белите" спечелиха с 5:2 двубоя, но развоят на срещата определено не предвещавеша убедителна победа за гостите от столицата.

През първото полувреме падна само 1 гол, който беше дело на Ивайло Димитров от дузпа за нарушение срещу Чунчуков. През вторите 45 минути обаче в мача паднаха куп голове, а интригата беше до самия край на 90-те минути.

Пирин получи правото да изпълни дузпа рано през второто полувреме за много спорно нарушение срещу Преслав Йорданов. Хендерсън беше точен от 11-метровия наказателен удар, но превъзходна солова акция на Галин Иванов, която завърши с феноменален гол в горния десен ъгъл на вратата, отново даде аванс на Славия.

Истинският трилър се проведе в последните минути на мача. В 85' Болаж за втори път успя да изравни резултата и феновете повярваха, че могат да станат свидетели на пълен обрат в Благоевград. В 91' обаче Андреа Христов се разписа с глава и даде ключов аванс на Славия - 2:3. В добавеното време паднаха още два гола, като Милев и Димитров бяха точни за крайното 2:5.

Зрелищният футбол, който видяхме между двата отбора, беше помрачен от поведението на феновете на мача. При резултат 1:2 привърженик на домакините уцели с предмет треньора на Славия Златомир Загорчич. Повече за инцидента четете в този материал на Sportlive.bg.

Загубата прати Пирин на 5 точки от Черно море в битката за място в групата, която ще определи кой отбор от втората 8-ца ще се бори за място в Лига Европа. Славия пък се откъсна напред с 3 пункта аванс пред "моряците", които по-рано днес спечелиха срещу Бистрица с 2:0.


 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички