Ето каква е оценката на Михайлов за националния ни отбор


Ето каква е оценката на Михайлов за националния ни отбор

1714 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че оценката му за представянето на националния ни отбор в световните квалификации е двузначна. Припомняме, че възпитаниците на Петър Хубчев постигнаха победа над Швеция, като нямахме успех над този отбор от около 50 години. 

"Оценката ми е малко двузначна, защото отдавна не бяхме побеждавали топ отбори. Швеция дори е в първата десетка в класацията на ФИФА и не бяхме я побеждавали от 50 години. Победихме и Холандия, която също е силен отбор! Аз съм играл много квалификации, участвал съм на финалите на три световни и едно европейско първенство. И винаги съм знаел, че не трябва да се губят точки от т.нар. "по-слаби" отбори, защото както виждате вече няма такива.

Помните какъв инфарктен мач изиграхме срещу Люксембург в София. А само преди седмица Люксембург направи равен резултат с Франция в Париж. Ако не бяхме загубили точките от срещата с Беларус, в момента щяхме да имаме големи шансове за плейоф. Така или иначе виждам много положителни неща в националния отбор - налагането на млади момчета, амбициозен треньор и много стегната дисциплина. Националният отбор използва по най-добрия начин условията, които им предоставя базата в Бояна. Нека да изчакаме и оставащите два мача от квалификациите и дали съперниците ни ще сбъркат накрая", сподели Михайлов пред "Блиц".

Той определи задачата за класиране на Световното първенство като много тежка: " Играем мач първо с Франция на наша земя, а после ни предстои гостуване в Люксембург. В този цикъл от мачове на националните отбори през 3 дни, никога не сме успявали да издържим най-вече физически и в двата мача. Срещу Холандия загубихме най-вече, защото не бяхме добре физически. Оценката ми за представянето на националния отбор до момента е по-скоро положителна. Всички знаехме, че това е най-тежката група в квалификациите, след като Холандия е третият отбор в нея, а ужким слабите вместо да са Андора и Лихтенщайн се паднаха Беларус и Люксембург. По тази причина дори и на мен като най-голям оптимист, на който се иска най-много отборът да се класира на световното мисля, че отборът се представя достойно".

Михайлов допълни, че новият договор на Петър Хубчев ще се обсъжда през октомври, но голяма част от хората в Изпълкома са доволни от работата на селекционера. Също така коментира и твърденията, че опитва да уреди сина си - Николай Михайлов- за националния. "Къде да го прокарам? Той има 25 мача за националния отбор и повечето от тях са му много добри. Единствената суха врата по време на сегашните квалификации е с него на вратата в срещата срещу Холандия в София. Никога няма да обичат нито Николай, нито мен! Никой не обича успелите хора! Синът на президента на Българския футболен съюз в тази държава няма как да го обичат".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички