Боби Михайлов: Ние сме най-зле от съседите, нямаме нито един стадион


Боби Михайлов: Ние сме най-зле от съседите, нямаме нито един стадион
Снимка: БГНЕС

3632 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов присъства на срещата между представителите на България, Сърбия, Гърция и Румъния във връзка с общата кандидатура за домакинство на Евро 2028 или Мондиал 2030. Той призна, че нашата инфраструктура е най-зле в сравнение с тази на съседите ни.

"Ние нямаме един нормален стадион, на който да провеждаме мачове, дори Националния, така че дано да спечелим една от кандидатурите, но и да не спечелим, тези проекти остават за цялото общество и за нашите деца", заяви Михайлов. Според Михайлов ситуацията сега е доста по-различна от кандидатурата ни за домакинство на мачове от Европейското първенство през 2020, което ще се проведе в няколко страни в Европа, която бе отхвърлена.

"Тогава кандидатствахме със София и УЕФА не е пращала никакъв критичен доклад, просто нашата кандидатура не беше приета. Оттогава се е променила подкрепата на правителството, в лицето на министър-председателя и спортния министър. Те искат да направят тези инфраструктурни промени на всякакво ниво, а мен като президент на Футболния съюз най-много ме интересуват стадионите, защото ние нямаме един нормален стадион, на който да провеждаме мачове, дори Националния, така че дано да спечелим една от кандидатурите, но и да не спечелим, тези проекти остават за цялото общество и за нашите деца", каза президентът на БФС.

Михайлов призна, че България изостава най-сериозно по отношение на нужната инфраструктура за домакинство на подобен форум, като изтъкна, че според него Румъния е най-подготвена в това отношение. "Румъния ще приеме четири мача от Евро 2020, Сърбия имат много проекти, започват нов национален стадион, за който вече имат осигурено финансиране. Същото се отнася и за Гърция, те ще си реконструират Олимпийския стадион в Атина, който е за 80 хиляди зрители, стадионът на ПАОК ще бъде увеличаван и на Крит имат нов стадион. Така че колкото и да ми е неприятно, ние сме най-зле и затова се надявам да успеем, за да могат да бъдат построени четири стадиона до 40 хиляди души", каза той.

А какво сподели спортният министър Красен Кралев на тази среща - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички