БФС с официално изявление за скандалите на Славия - Левски и изказванията на Венци Стефанов


БФС с официално изявление за скандалите на Славия - Левски и изказванията на Венци Стефанов
Снимка: Facebook

2429 0

От БФС излязоха с офицално становище относно скандалите, които е имало на почивката в двубоя между Славия и Левски на Националния стадион "Васил Левски". Както по-рано стана ясно - босът на "белите" си е позволил да отправи недопустими заплахи към рефера на дербито. Стефанов е атакувал арбитъра със заплахи за унищожаване и изхвърляне от съдийството.

Клубният бос е слязъл в тунела на националния стадион с група от 4-5 човека и на висок тон е поискал обяснение от съдийската бригада за работата им през първото полувреме. Инцидентът обаче е бил описан в докладите на делегата на мача и на самия рефер. От Комисията по "Етика и феърплей" определят, че "Стефанов отправя необосновани предположения за бъдещо тенденциозно съдийство в полза на ПФК Левски (София)", но не се съобщава дали и как е наказан.

Ето и цялото съобщение, поместено на сайта на БФС:

На свое редовно заседание Комисията „Етика и Феърплей“ разгледа предоставените документи от провелите се срещи от 24-ия кръг на Първа професионална лига и от 19-ти кръг на Втора професионална лига и взе отношение по казуса, касаещ поведението на президента на ПФК Славия – Венцеслав Стефанов. В докладите на всички длъжностни лица са констатирани следните прояви:

След края на първото полувреме на срещата Славия – Левски, при прибиране на съдийската бригада в тунела г-н Стефанов отправя обидни и заплашителни думи спрямо главния съдия. След края на двубоя, пред средствата за масова информация, г-н Стефанов отправя необосновани предположения за бъдещо тенденциозно съдийство в полза на ПФК Левски (София).

Комисията „Етика и Феърплей“ намира действията и поведението на г-н Стефанов за неетични в качеството му на ръководител на футболен клуб и на член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Комисията подчертава, че подобни прояви са в разрез с етиката и феърплея в спорта.

Самият Стефанов още след двубоя, завършил в полза на Левски с 0:3, призна, че е видял рефера на почивката, въпреки че подобно нещо е напълно забранено. Ето какво заяви.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички