Арда победи Витоша под проливен дъжд в Пловдив


Арда победи Витоша под проливен дъжд в Пловдив
Снимка: FCArda.bg

1127 0

Арда Кърджали очаквано спечели с 2:0 двубоя срещу Витоша Бистрица. Срещата се игра в Пловдив и бе първа от 17-тия кръг на Ефбет лига. Играчите на Стамен Белчев бяха по-силният отбор в срещата и стигнаха лесно до победата с два гола на Радослав Василев в средата на първото и началото на второто полувреме.

Двубоят се игра под проливния дъжд на стадион „Локомотив“. Началните минути не ни предложиха много положения пред вратите на Караджов и Василев. Витоша Бистрица имаше шанс да направи нещо опасно от корнер в 5-тата минута, но играчите на Енгибар Енгибаров не съумяха да създадат добро голово положение В 22-рата минута Арда Кърджали откри резултата. Иван Коконов центрира от ъглов удар, а топката бе засечена с глава от голмайстора на тима Радослав Василев, който отбеляза 6-тия си гол от началото на сезона. Няколко минути по-късно кърджалийци можеха да достигнат и до втори гол, но удар на голмайстора Василев бе спасен от стража на Витоша Християн Василев. Краят на първата част бе изпълнен с редица нарушения, като съдията Николай Йорданов показа няколко жълти картона на играчи от двата отбора.

Началото на второто полувреме бе отлично за Арда Кърджали. В 48-ата минута Александър Георгиев бе изведен в предни позиции от Деян Лозев, след което надбяга Венцислав Бонев и пусна пас по земя към Радослав Василев, който сам срещу вратаря на Витоша не сбърка и направи резултата 2:0. До края на срещата двата тима като че ли предимно доиграваха двубоя. Матеус Леони имаше добър шанс да вкара трети гол за Арда в 77-мата минута, но не успя да уцели вратата. Малко след това Витоша стигна до най-чистото си положение, като след центриране Евгени Зюмбулев нацели напречната греда на вратата на Иван Караджов. В края на мача гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Деян Лозев, но Николай Йорданов подмина ситуацията.

Така Арда записва втори пореден успех в шампионата и събира актив от 25 точки. Кърджалийци се изкачват на 5-тото място в класирането преди домакинството на Славия срещу Черно море в утрешния ден. Витоша са закотвени на дъното, като тимът има едва 4 точки от началото на първенството и ще има нужда от чудо, за да оцелее в Ефбет лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички