10 сериозни "за" кандидатурата на Любо Пенев за президент на БФС

Футболната легенда Любослав Пенев изненада мнозина с решението си да се кандидатира за президент на БФС и да се изправи срещу бившия си съотборник от златното ни поколение Борислав Михайлов.

Sportlive.bg помисли върху плюсовете и минусите на тази кандидатура и ви представя позитиите ѝ. Ще се радваме да кажете своето мнение в коментари под статията.

Битката за президентския пост в БФС започва: Кампанията на Любо Пенев е в ход

Голяма битка се очаква за президентския пост в БФС. Вече се появи информация, че Любослав Пенев ще се конкурира с Борислав Михайлов, а лобито, ст...

1. Пенев е работохолик, ако се заеме сериозно с нещо, дава всичко от себе си.

2. Любо е перфекционист, обича всичко в работата му да е изпипано до последния детайл.

3. Не се спотайва от неудобни въпроси, за разлика от Михайлов, смел е.

4. На българския футбол му е нужна пълна промяна, защото се вижда, че, въпреки плюсовете на сегашното ръководство, нещата НЕ ВЪРВЯТ.

5. Пенев има имидж на честен и неподкупен човек.

6. Обича да се спазват правилата. Спомняме си как през 2009 г. глоби деветима играчи на ЦСКА, заради неспазване на режима. В националния отбор също се случваше да глобява играчи.

7. Борец е и не се предава лесно - не го сломяват изключването от националния отбор, след прословутата "супа", нито финансовите неуспехи, нито тежката болест, която пребори.

8. Бил е и клубен, и национален треньор. Познава проблемите на футбола и футболистите отблизо, за разлика от конкурента си, който няма опит в тази сфера.

9. Специален довод - има и положителна, и отрицателна страна. А именно - казва, че зад него няма конкретна личност или отбор. Положителното е, че не е зависим, че изразява главно своето мнение и своите виждания.

10. В малкото си публични появи след новината, че е кандидат той представи добри идеи, с които показа, че сериозно е мислил върху големите язви на родния футбол. Разбира се, приказките са едно, а действията - съвсем друго, но ни остава да се надяваме, че Пенев ще промени съотношението между "казано и свършено".

Още по темата

Please select answer!