10 от Пирин Благоевград загряха за 1/4-финалите на Купата на България с победа срещу Ботев във Враца (ВИДЕО)


10 от Пирин Благоевград загряха за 1/4-финалите на Купата на България с победа срещу Ботев във Враца (ВИДЕО)
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

678 0

Пирин Благоевград победи Ботев Враца с 2:1 като гост в откриващия 22-рия кръг на Първа лига мач, който бе с начален час 15:00!

10 "орлета" загряха за Купата

Головете за отбора на Олександър Бабич бяха дело на украинеца Данило Полонский (29', дебютен) и на Юго Комано (68').

В края на първото полувреме "орлетата" останаха с 10 души на терена, след като Аймен Суда си изкара втори жълт картон.

Автор на почетното попадение за състава на Христо Янев пък бе Ласана Н'диайе (89').

Ботев Враца - Пирин Благоевград

Как се разви първото полувреме?

След 19 минути игра "орлетата" организираха бърза контратака, в края на която Данило Полонский бе изведен отдясно зад защитата на домакините, но ударът му бе прекалено слаб, а и неточен, за да открие резултата.

В 27' Асен Дончев сложи топката на главата на Юго Комано от десния фланг, но той не успя да осъществи достатъчно плътен контакт с нея и Федерико Бариос изби в ъглов удар.

Последва късо изпълнение, а Аймен Суда финтира бранител в зелено и центрира около точката на дузпата, където Полонский с едно докосване изпрати кълбото в долния ляв ъгъл на вратата на Ботев Враца - 1:0! Това бе дебютен гол с екипа на Пирин за 22-годишния украинец!

Шест минути преди края на първата част гостите можеха да удвоят аванса си - Полонский опита късмета си от границата на наказателното поле. Бариос плонжира и спаси, а топката отиде на пътя на Иван Тасев, който от няколко метра разстояние нацели левия страничен стълб.

В 42' ситуацията за врачани, които до момента бяха надигравани тотално, се промени значително, тъй като Аймен Суда си изкара втори жълт картон и така благоевградчани останаха с човек по-малко на терена.

В заключителните секунди на първото полувреме Бубакар Траоре нанесе първия точен удар във вратата на "орлетата", който изобщо не затрудни Максим Ковальов.

Как се разви второто полувреме?

В 51-вата минута Ковальов на два пъти показа чудесен рефлекс, за да отрази шутове на Стефан Велев и Браян Переа.

След 68' игра Пирин поведе с 2:0 - влезлият на смяна Арно Лузаядио проби по дясното крило и пусна пас към непокрития Юго Комано, който почти на празна врата не сбърка!

20 минути преди края на редовното време Браян Переа пък не успя да засече прекрасно подаване и така да намали изоставане на Ботев.

В 77' Даниел Генов бе повален от Христо Попадийн в наказателното поле, а ВАР призова Кристиан Колев да прегледа ситуацията на повторение. Главният рефер го направи, но прецени, че първоначалното му решение да не отсъжда дузпа е било правилно и играта продължи.

В 89-ата минута домакините върнаха интригата, след като Ласана Н'диайе не остави никакъв шанс на Ковальов със силен шут с левия крак - 1:2.

Въпреки 7-те добавени минути продължение, тимът на Христо Янев не успя да създаде чисто голово положение и така остана с празни ръце.

Класиране и следващи мачове?

Със спечелените 3 точки Пирин Благоевград събра актив от 19, но остана на 14-ото място в таблицата. Ботев Враца пък е на предпоследната 15-а позиция с 13 пункта.

За благоевградчани предстои визита на Хебър Пазарджик от 1/4-финалите за Купата на България (28.02.), докато врачани ще гостуват на Черно море на 1-ви март (23-ти кръг).

*Четете всички последни новини от българския футбол в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички