Любо Пенев представи екипа и стратегията си и увери: Няма кръг зад мен!


 Любо Пенев представи екипа и стратегията си и увери: Няма кръг зад мен!
Снимка: принтскрийн

3543 0

Бившият национален селекционер Любослав Пенев представи част от своя екип и представи стратегията си като кандидат-президент на БФС. Бившият национал увери, че няма никакъв кръг зад него, като презентира вижданията си, правейки някои впечатляващи изказвания.

"Основните ми цели са работа с подрастващите и с клубовете, започна той на днешната си пресконференция. - Ще се целим в бързото постигане на евростандартите в българския футбол, изкореняване на корупцията, повече финанси за клубовете. В момента българският футбол не е на дъното, а на дъното на дъното, но това не ни плаши", добави той.

Пенев представи четирима от членовете на своя екип. Това са бившият ръководител в Левски Николай Илиев, бившият главен юрист-консулт на ЦСКА Радостин Василев, бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов и президента на аматьорски клуб Атанас Стоилов.

"С мен като национален селекционер се показахме на повърхността, но управляващите в БФС изхвърлиха на боклука постигнатото. БФС е обърната пирамида с върха надолу. Ние ще я обърнем с върха нагоре. Във всеки отдел ще има специалист, който ще отговаря на изискванията на БФС", увери специалистът.

Пенев представи 3 подготвени стратегии- краткосрочна (3 г.), средносрочна (7 г.) и дългосрочна (10 г.).

"Никакъв кръг не седи зад мен. Стига с тия кръгове и квадрати! В БФС за 14 години се хвалиме с една база. Ако трябва да чакаме още толкова за позитиви, по-добре да събираме цирка и да си ходим".

Бившият нападател призова хората, които се изказаха по кандидатурата му в медиите, да се покажат.

"Необяснимо е как клуб като ЦСКА пще не е излязъл с позиция. На феновете им свалям шапка - ясно и точно заявиха, че са зад Любо. Който иска да помага за промяна, да се покаже. Но честно и демократично", допълни Пенев.

Относно таксите той заяви, че ще има редуцирани и премахнати такива. "Ще опитам да се срещна с всички клубове. Ще отпадне една такса - за картотекиране, ще въведем електронно картотекиране".

"В Изпълкома няма да има президенти и собственици на клубове. Ще има оперативни хора, които винаги да са на разположение".

"Ще прилагаме правилата на УЕФА, ФИФА и КАС. Всеки треньор и футболист ще бъде защитен, обеща Пенев. - Аз работя на принципа ред, дисициплина и организация. Бачкане. Ежедневна работа".

"Детско-юношески и професионален футбол, европроекти, европрограми, съдии, система за видеоповторения. Всичко това ще се случи с екипа, който имам. Аз ще имам последната дума, както и най-голяма отговорност, това не ме плаши", посочи той.

"В БФС хората не разбират, не могат и не искат. Това им е капацитетът. Ще държа БФС да работи с държавата, с Министерството на спорта, Министерството на образованието, с общините, с кметовете".

"За чужденците - ще има ограничения. Ако клубовете са пълни с чужденци, кога ще видим нашите българчета? Искам нашият продукт да бъде на висота. Ще помагаме на всички клубове с всички форми. Лудогорец, който е шампион на страната в последни години, какъв принос има към националния отбор? Не се сещам. Нищо лично".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички