Любо Пенев представи екипа и стратегията си и увери: Няма кръг зад мен!

Бившият национален селекционер Любослав Пенев представи част от своя екип и представи стратегията си като кандидат-президент на БФС. Бившият национал увери, че няма никакъв кръг зад него, като презентира вижданията си, правейки някои впечатляващи изказвания.

"Основните ми цели са работа с подрастващите и с клубовете, започна той на днешната си пресконференция. - Ще се целим в бързото постигане на евростандартите в българския футбол, изкореняване на корупцията, повече финанси за клубовете. В момента българският футбол не е на дъното, а на дъното на дъното, но това не ни плаши", добави той.

10 сериозни "за" кандидатурата на Любо Пенев за президент на БФС

Футболната легенда Любослав Пенев изненада мнозина с решението си да се кандидатира за президент на БФС и да се изправи срещу бившия си съотборни...

Пенев представи четирима от членовете на своя екип. Това са бившият ръководител в Левски Николай Илиев, бившият главен юрист-консулт на ЦСКА Радостин Василев, бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов и президента на аматьорски клуб Атанас Стоилов.

"С мен като национален селекционер се показахме на повърхността, но управляващите в БФС изхвърлиха на боклука постигнатото. БФС е обърната пирамида с върха надолу. Ние ще я обърнем с върха нагоре. Във всеки отдел ще има специалист, който ще отговаря на изискванията на БФС", увери специалистът.

10 "против" кандидатурата на Любо Пенев за президент на БФС

Футболната легенда Любослав Пенев изненада мнозина с решението си да се кандидатира за президент на БФС и да се изправи срещу бившия си съотбор...

Пенев представи 3 подготвени стратегии- краткосрочна (3 г.), средносрочна (7 г.) и дългосрочна (10 г.).

"Никакъв кръг не седи зад мен. Стига с тия кръгове и квадрати! В БФС за 14 години се хвалиме с една база. Ако трябва да чакаме още толкова за позитиви, по-добре да събираме цирка и да си ходим".

Бившият нападател призова хората, които се изказаха по кандидатурата му в медиите, да се покажат.

"Необяснимо е как клуб като ЦСКА пще не е излязъл с позиция. На феновете им свалям шапка - ясно и точно заявиха, че са зад Любо. Който иска да помага за промяна, да се покаже. Но честно и демократично", допълни Пенев.

Относно таксите той заяви, че ще има редуцирани и премахнати такива. "Ще опитам да се срещна с всички клубове. Ще отпадне една такса - за картотекиране, ще въведем електронно картотекиране".

"В Изпълкома няма да има президенти и собственици на клубове. Ще има оперативни хора, които винаги да са на разположение".

"Ще прилагаме правилата на УЕФА, ФИФА и КАС. Всеки треньор и футболист ще бъде защитен, обеща Пенев. - Аз работя на принципа ред, дисициплина и организация. Бачкане. Ежедневна работа".

"Детско-юношески и професионален футбол, европроекти, европрограми, съдии, система за видеоповторения. Всичко това ще се случи с екипа, който имам. Аз ще имам последната дума, както и най-голяма отговорност, това не ме плаши", посочи той.

"В БФС хората не разбират, не могат и не искат. Това им е капацитетът. Ще държа БФС да работи с държавата, с Министерството на спорта, Министерството на образованието, с общините, с кметовете".

"За чужденците - ще има ограничения. Ако клубовете са пълни с чужденци, кога ще видим нашите българчета? Искам нашият продукт да бъде на висота. Ще помагаме на всички клубове с всички форми. Лудогорец, който е шампион на страната в последни години, какъв принос има към националния отбор? Не се сещам. Нищо лично".

Още по темата

Please select answer!