Страхотно дерби между Берое и Черно море беляза 5-ия кръг на "А" група


Страхотно дерби между Берое и Черно море беляза 5-ия кръг на "А" група

1504 0

Берое и Черно море изиграха един от най-добрите мачове от началото на сезона в "А" група, като двата тима завършиха наравно 1:1 в последен двубой от 5-ия кръг на шампионата. 

Аванс на домакините даде Атанас Зехиров в 42' след брилянтно изпълнен пряк свободен удар. Грешка на Благой Макенджиев в 61' обаче беше наказана от Живко Петков. 

Петър Хубчев едва ли ще е доволен от съдийството в мача, след като през първата част редовен гол на Жуниор Мапуку беше отменен заради несъществуваща засада на Стивън Петков. Нападателят пък отново си навлече гнева на треньора, след като не го поздрави след смяна в 63' на срещата. 

След равенството Берое изхвърча от призовата тройка, като заралии са с 9 точки, въпреки че са един от двата отбора без загуба. Лидер е Литекс с 11 точки, а Черно море е 7-и с 5 пункта. 

Началото на срещата беше много равностойно, след като двата отбора водеха своята битка предимно в средата на терена. Все пак във втората половина на полувремето Берое взе инициативата, а в 20' дойде и първото опасно положение. 

Тогава Стивън Петков подаде отлично с глава към бившия играч на Черно море Георги Божилов, който обаче прати топката в аут. Само няколко минути по-късно Петков беше изведен по крилото и намери отлично Мапуку, който от 5 метра се разписа. Попадението обаче беше отменено заради несъществуваща засада на юношата на "Левски". 

Все пак резултатът беше открит 3 минути преди края на първата част. От пряк свободен удар Атанас Зехиров прати феноменален удар, който беше непосилен за Китанов - 1:0 за домакините от Стара Загора.

Никола Спасов реагира на почивката и още в самото начало на втората част пусна в игра Тодор Паланков и Васев, вадейки Стенио и Симеон Райков. Стивън Петков пък напусна терена за сметка на Спас Делев още в 51'.

 "Моряците" заиграха далеч по-добре след промените, а Курьор разтресе гредата в 53'. Две минути след това и Спас Делев се отчете с пропуск. 

Така се стигна до 61', в която резултатът беше изравнен. Тогава дълга топка, изритана към наказателното поле на Берое, изненадващо беше изпусната от Макенджиев. Коженото кълбо остана във Васев, който веднага пусна за Живко Петков. Нападателят нагласи топката на левия си крак и безпроблемно реализира - 1:1. 

Само няколко минути по-късно, подобно на двубоя със Славия, на празна врата Курьор не успя да реализира след сериозна грешка на играчите на Берое. От своя страна Делев и Костов се отчетоха с пропуски за домакините, а удар на Атанас Зехиров 5 минути преди края беше париран блестящо от Китанов - 1:1 краен резултат. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички