Способен ли е Берое на чудото срещу гранда и историята?


Способен ли е Берое на чудото срещу гранда и историята?

979 0

Берое излиза днес в може би най-важния си мач за годината. "Заралии" гостуват на датския гранд Брьондби в среща реванш от втория квалификационен кръг за Лига Европа.

"Зелено-белите" загубиха с 0:1 под Аязмото и сега ще трябва да гонят дивото. Историята и статистиката също не са на тяхна страна. А те са безмилостни - нито един български отбор не е продължавал след домакинско поражение с 0:1. Последният пресен пример е Лудогорец, който отпадна от Милсами, след същия резултат вкъщи.

Берое обаче е друга бира. Тимът има богата история в евротурнирите и се е справял с по-големи имена от Брьондби, като Атлетик (Билбао) и Фенербахче. Въпросът е способен ли е тимът на Петър Хубчев на чудото. Все пак става въпрос само за един гол. Просто "заралии" трябва да погледнат малко по-смело към вратата на съперника, който поне в Стара Загора показа, че не чак толкова страшен.

След промените в състава за двубоя с Монтана на старта на сезона в "А" група, сега наставникът на "зелено-белите" отново ще се върне към познатите изпълнители. Очаква се Хубчев да заложи на същите единадесет от първата среща с датчаните преди седмица.

На десния бек ще се завърне Атанас Зехиров, а Зафиров ще седне на пейката. Както вече стана ясно, Стивън Петков не попадна в групата, така че атаката отново ще бъде водена от Мапуку. Макар треньорът да имаше разногласия с него по време на първия мач с Брьондби, тъмнокожият нападател е без сериозна алтернатива. За пореден път много ще се разчита на бързината и импровизацията на Спас Делев по лявото крило.

Берое просто трябва да изчака своя шанс, но не страхливо прибран отзад и напред каквото стане, а геройски и без грам страх.

Вероятни състави:

Брьондби: Храдецки, Агер, Дурмиси, Ларсон, Думич, Йорнсков, Хюлсагер, Пири, Пуки, Ериксон, Елмандер

Берое: Макенджиев, Пенев, Зехиров, В. Василев, Иванов, Джоман, Елиаш, Делев, Милисавлевич, Божилов, Мапуку

Автор "Тема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички