Първата огромна изненада за Купата е факт! Берое отпадна от втородивизионен тим


Първата огромна изненада за Купата е факт! Берое отпадна от втородивизионен тим
Снимка: beroe.bg

2307 0

Още в първия двубой от 1/16-финалите на Купата на България станахме свидетели на голяма сензация. Осмият във временното класиране на най-високото ниво на футбола у нас - Берое, отпадна на тази ранна фаза от втородивизионния ЦСКА 1948. Двата тима си вкараха общо 7 гола, а "заралии"  бяха изоставащи почти през цялото време. 

По-нискоразрядният отбор победи с 4:3 като гост в Стара Загора. Състезателите в червени фланелки поведоха с 1:0 след само 7' игра, а попадението бе дело на Васил Шопов. Берое изравни буквално секунди по-късно, а в предгръдките на съотборниците си попадна Педро Еуженио.

Срещата поотихна, за да се стигне първо до 36-тата, а след това 42-рата минута. Два бързи удара нанесени от ЦСКА 1948 и реализирани от Денислав Александров. Домакините сякаш получиха гръм от ясно небе. Все пак, успяха да върнат едно попадение преди почивката и така се прибраха само с гол пасив. Това се случи благодарение на Ерол Алкан, който се разписа в 45'.

Малко след началото на втората част (61') гостите отново възстановиха комфортната си преднина от два гола. Отново Васил Шопов съумя да преодолее стража на "зелените". Така при оставащи малко повече от 30 минути до края на двубоя, Берое имаше да наваксва цели две попадения. Силите им обаче стигнаха само за едно - в 77-мата минута Ибрахима Конте намали, но това се оказа крайно недостатъчно.

Разочарованието за старозагорци е огромно, още повече, че тимът се намираше в подем - в последните три мача бяха записани 2 победи и едно равенство - срещу гранда Левски. ЦСКА 1948, пък, е втори в класирането на Втора лига с 3 точки по-малко от първия Септември. Вторият двубой от днешната програма за Купата на България е между Славия и Ботев (Пловдив) от 17:30 часа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички