Нова грешна стъпка и Левски изпуска върха от поглед


Нова грешна стъпка и Левски изпуска върха от поглед
Снимка: Официален сайт на Левски

6810 0

Отборът на Берое постигна победа в дербито на 20-я кръг от Първа лига срещу Левски с 2:1. Играчите на Александър Томаш записаха 10-а си победа в шампионата и се доближиха до "сините" в класирането.

С тази победа старозагорци събират актив от 36 точки и вече имат пет по-малко от столичани. Играчите на Славиша Стоянович от своя страна изпускат от поглед върха. ЦСКА и Лудогорец ще имат шанс да увеличат преднината си, като "червените" играят с Ботев Пловдив, а шампионите гостуват на Дунав.

Мартин Камбуров взе приза за играч на мача, като изигра поредния си силен мач. През първото полувреме той първо изпусна едно положение, но се реваншира с гол преди края, който изведе Берое напред. Това бе и първи гол за него в кариерата срещу Левски с екипа на "зелените". Габриел Обертан изравни с гол от далечно разстояние, но три минути по-късно Радослав Василев отново даде аванс на своя тим.

Първото добро положение дойде в 5'. Левски направи атака през центъра и топката се озова на крака на Габриел Обертан. Френският футболист отправи удар от дъгата на наказателното поле, но Душан Перниш успя да изчисти.

До 20' момчетата на Славиша Стоянович бяха по-дейните на стадиона в Стара Загора. Играта в отбрана на Берое обаче не позволяваше нова опасност пред Перниш.

Най-добрата ситуация пред вратата на "сините" дойде в 30'. Мартин Камбуров получи по земя около точката за дузпата и отправи удар по земя, но Мартин Полачек плонжира и изби в корнер.

8' по-късно нападателят на заралии получи втори шанс и този път не разочарова феновете на стадиона. Таранът бе изведен в наказателното поле след двойно подаване с Борислав Цонев, освободи се със залъгващо движение от Полачек и откри на опразнената варата.

Втората част започна със смяна в тима на Левски. Паулиньо бе заменен от Серджиу Буш, като румънският нападател се включи добре. Първо пусна добър пас към Кабрал, а холандецът опита удар, но неточен. Последва и удар на Буш в 50', но също неточен. 30' преди края Станислав Костов отправи нов удар, но Перниш улови.

В 70' отново Буш бе главно действащо лице. Милош Цветкович напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле. Там бе румънският нападател, който заби топката в земята с глава, в опит да преодолее Перниш, но топката излезе в аут.

Желанието на Левски доведе до резултат 15' преди края. Габриел Обертан стреля от разстояние, а Перниш не видя добре топката - 1:1. Само 3' по-късно обаче домакините отново поведоха. При центриране в малкото наказателно поле Полачек остана на гол линията, а Василев се бе позиционирал добре, отигра топката с торса си, като кълбото мина между краката на "синия" вратар - 2:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Александър Цветков, Мартин Райнов, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Иван Бандаловски, Алфредо Мартинс, Матеус Леони Камен Хаджиев, Иван Минчев

Левски: Мартин Полачек, Иван Горанов, Паулиньо, Давиде Мариани, Молаш Цветкович, Нуно Рейш, Хали Тиам, Жерсон Кабрал, Давид Яблонски, Станислав Костов, Габриел Обертан

В Стара Загора има сериозна мъгла, която дори затруднява виждането от секторите на стадиона.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Тази вечер столичани влизат в боя като трети в класирането на 7 точки от лидера, а домакините са пети - на 5 пункта зад съперника си. Берое допусна две последователни загуби - 1:4 от Ботев Пд и 0:1 от Черно море, преди да се наложи много трудно с 1:0 над Ботев Враца с измислена дузпа. Левски пък спечели само два от последните си 5 мача (2 загуби), като в единия от тях - срещу Етър на „Герена", на гостите не бе зачетен чист изравнителен гол в добавеното време.

Наставникът на старозагорци Александър Томаш ще бъде лишен от услугите на контузените Вандерсон, Ерол Алкан и Георги Аангелов, а Меска е наказан. Бившият халф на "сините" Владимир Гаджев в последния момент попадна в групата, но едва ли ще е титуляр. В групата на столичани не попаднаха Аймен Белаид и Антъни Белмонт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички