Нападателите са длъжници на Берое


Нападателите са длъжници на Берое
Снимка: БГНЕС

4734 0

Берое направи отлична подготовка, в която загатна, че може да играе главна роля през новия сезон. Тимът сгази Левски с 3:0, направи 0:0 с ЦСКА на "Армията“, но изпусна дузпа срещу "червените". Възпитаниците на Петър Хубчев играеха разнообразно и доста резултатно. Но това бе в подготовката...

След три кръга в първенството Берое се намира на предпоследната позиция, а отборът допусна по наивен начин да загуби 3 точки – допусна Ботев да му изравни за 1:1 под "Аязмото“ в добавеното време, загуби и от Литекс в Ловеч с 1:2 в последния възможен момент.

В тези два двубоя поведението на "зелено-белите" бе коренно различно през първата и втората част. В началото отборът доминираше, владееше инициативата, натискаше, създаваше положения. Те обаче бяха пропускани с лека ръка. През вторите 45 минути заралии постепенно започваха да се прибират в собствената си половина и сами да вкарват вълка в кошарата. И съперникът неизменно се възползваше от това.

Прави впечатление обаче и друго – ниската ефективност на нападателите. По време на повечето контроли титуляр за Берое бе Жуниор Мапуку. Причината бе, че не се знаеше дали Венцислав Христов ще остане в отбора. След като наемът му в Металург Донецк изтече, той не влизаше в сметките на Хубчев и бе обявен за продан. По-късно обаче се взе решение нападателят да остане, отхвърлена бе оферта на Лудогорец. Така в последните два мача Христов е на върха на атаката, а Мапуку резерва. Това обаче не дава резултат. До момента нито един от двамата не се е разписал. Единственият гол пък, вкаран от офанзивен играч, бе дело на Салим Керкар в Ловеч. Срещу Ботев се разписа Елиаш, който вече е ползван като централен защитник, а срещу Черно море бранителят на моряците Стефан Станчев си отбеляза автогол....

Така че към този момент Христов и Мапуку са длъжници на тима. И трябва да се стегнат, за да може Берое да се изкачи в горната половина на таблицата. През миналия сезон отборът разполагаше с потенциал да играе в първата седмица, но това не стана точно заради наивно изпуснати точки. Сега също се вижда, че има възможности за много повече, отколкото да се намира под чертата, пък макар след третия кръг. Но за целта Берое трябва да печели наглед спечелени двубои, а не да се проваля в тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички