Мапуку превзе дербито на Тракия остави Берое на ценното второ място


Мапуку превзе дербито на Тракия остави Берое на ценното второ място
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

2326 0

Берое остава в битката за второто място в „А” група, след като стигна до пълен обрат срещу Ботев Пловдив, спечели с 2:1 и остана на втората позиция в шампионата.

В началото на второто полувреме гостите изненадващо откриха, след като Марин (54) откри резултата, но с два гола на Мапуку (56, 61) заралии обърнаха резултата и устискаха аванса си до самия край.

По този начин Берое вече има 54 точки и е на второ място, което дели с Литекс, който днес удари Лудогорец с 4:2. Черити  отбора спорят за второто място – Локо (София), Берое, Литекс и ЦСКА, а столичните играят само за престиж, защото няма да играят в Европа догодина. Ловчанли и заралии са с по 54 точки, а „железничарите” – 52. Толкова има и ЦСКА.  

Срещата може да СЛЕДИТЕ НА ЖИВО в Sportline.bg. Резултатът е 2:1

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Зелените" влязоха по-добре в мача, като натиснаха своя съперника и "канарчетата" трудно градяха атаки. Пенев и Керкар пък се отчетоха с опасни центрирания, но Иванов нямаше проблем с тях.

Най-сериозното положение в първите 20 минути дойде от Мапуку, който се откъсна от отбраната, но стреля крайно неточно. Ботев пък осъществи добра атака в 24', когато Дрянов проби през центъра и комбинира с Цветков, но в крайна сметка топката беше изчистена в корнер, след който не последва нищо опасно.

Берое продължи да диктува темпото, но защитата на "канарчетата" правеше нужното, за да отбие атаките. На два пъти пък Златков се намеси решаващо при центрирани топки за Мапуку.

До края на полувремето положения липсваха и, въпреки високото темпо в мача голове все още нямаше - 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нападателят на Берое Мапуку беше изведен в наказателното поле още в началото на първото полувреме, като с глава от 3 метра не успя да уцели вратата. Минута по-късно отново той създаде напрежение в наказателното поле на гостите, но ударът му беше крайно неточен.

В 53' Ботев имаше първия си шанс, когато Огнянов намери Чунчуков в наказателното поле, но нападателят не успя да се разпише. Минута по-късно в наказателното поле беше изведен отново нападателят, който обаче беше блокиран от Пиргов. Топката остана в Чунчуков и той успя да подаде на Марин, който на празна врата прати топката във вратата - 0:1.

Още след изпълнението на център обаче Ботев допусна изравняване. Радослав Терзиев при изсипана топка не успя да се намеси, Мапуку се обърна бързо, излезе сам срещу вратаря и реализира - 1:1.

Шокът за гостите беше пълен и в 61' резултатът беше обърнат изцяло. Веселин Пенев напредна по лявото крило и центрира за Костов. Той хитро с пета продължи за Мапуку, който пред погледа на Терзиев реализира за 2:1.

В последните 10 минути Димитър Васев изпусна две чисти положения за "канарчетата", а Цветков с акробатично отиграване успя да стреля, но Пиргов спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Петър Хубчев отново залага на неубедителния Мапуку на върха на атаката, подпомаган от Георги Андонов.Изненади при домакините липсват и те излизат с всичко най-добро за предстоящата среща.

Съставът на Ботев пък е съставен изцяло от български играчи, като лидерите на тима - Иршак и Стаховяк, не са на полето. Чунчуков и Цветков водят нападението на тима.

БЕРОЕ: Пиргов, Пенев, Динков, Иванов, Зехиров, Костадинов, Елиаш, Нсереко, Андонов, Керкар, Мапуку

БОТЕВ: Иванов, Марин, Терзиев, Златков, Христов, Огнянов, Дрянов, Гамаков, Филипов, Цветков, Чунчуков

Ботев Пловдив записа първата си победа от първата шестица над ЦСКА в миналия кръг на шампионата (3:2), но отборът няма никакви шансове да се класира за Европа и играе за собствения си престиж.

В същото време Берое е с 51 точки и води битка с ЦСКА, Локомотив (София) и Литекс за попадане в топ 3, което ще даде право на заралии да представят България в турнира "Лига Европа".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички