Макенджиев: След неделя ЦСКА ще бъде втори


Макенджиев: След неделя ЦСКА ще бъде втори

3614 0

Вратарят на Берое Благой Макенджиев е оптимист преди домакинството на ЦСКА. В интервю за "Меридиан Мач" той демонстрира уважение към бившия си отбор, но си пожела след мача в неделя Берое да бъдат на лидерската позиция. Ръководителите на Берое не са поставяли конкретни цели пред Макенджиев и съотборниците му. Вратарят съжалява, че старозагорци не взеха три точки при гостуването на Лудогорец.

Какво очакваш от предстоящата среща с ЦСКА?

- Очаквам да се представим на високо ниво. Ще победим категорично ЦСКА. Много ми се иска да стане така. Причината се вижда от няколко мача насам. Силен отбор сме и това ме кара да бъда оптимист.

При успех излизате на лидерската позиция. Това засилва ли напрежението върху вас?

- Не бих казал напрежение. Отговорността става по-голяма. Сигурен съм, че стадионът ще е пълен. Нашите фенове са верни и ще ни подкрепят през всичките 90 минути.

От няколко мача насам си титуляр за Берое. Трудно ли беше да спечелиш доверието на треньора Петър Хубчев?

- Определено да. Предвид добрите игри на Иван Караджов беше много трудно да го направя. Надявам се да задържа това ниво дълго време. За един футболист няма по ценно нещо от това да играе.

В последно време се наблюдава сериозен подем в играта на Берое. На какво според теб се дължи това?

- Не мога да кажа, че има подем. Резултатите са ни по-добри в сравнение с началото на сезона. Тогава пак играехме силно, но все нещо не ни достигаше.

Завършихте наравно като гост на Лудогорец, а ти спаси дузпа в решителен момент, това ли бе преломният момент за вашия възход?

- Може би да. Какво е можело да стане само гадаем. Радвам се, че спасих дузпата и помогнах на Берое. Аз съм само една частица от отбора и е важно всички да играем добре. Заслужавахме 3 точки в Разград. Винаги съм си мислел, че можем да спечелим срещу Лудогорец. Изпуснахме много положения и това ни изигра лоша шега.

Какви са целите пред Берое през този сезон?

- Да играем добре, да побеждаваме във възможно най-много мачове. Накрая на сезона ще видим къде ще сме. Треньорът и ръководството не са ни поставили конкретни цели. Ние футболистите сами си ги поставяме. Берое винаги се е борел за трофеи и няма да пропуснем и тази година.

Беше в ЦСКА, но не получи шанс за изява. Какво мислиш за случващото се при "червените"?

- Мога да коментирам само представянето на ЦСКА. Заслужено са на първо място. Отпадането за Купата на България бе плод на една голяма случайност. Надявам се след неделя да са втори. Моят престой при "червените" не искам да го коментирам. С нищо не се запомни времето ми в ЦСКА.

Мнението ти за Стойчо Младенов?

- Мисля, че добрите игри на ЦСКА се дължат на него. Много добре мотивира отбора и затова показват тази игра, която много хора искат да виждат.

Вратарят на „армейците" Якуб Дивиш направи много грешки в последно време. На какво се дължи това?

- Не знам, това вече е вътре в клуба.Техните треньори най-добре знаят. Дано сбърка и в неделя.

Беше резерва на Райс М'Боли. Какво ти е мнението за него?

- Голяма част от феновете не го харесват като вратар. Аз винаги съм бил на друго мнение. Не случайно игра на две световни първенства и остави отлични впечатления.

Надяваш ли се Кристиан Супусепа да играе срещу вас?

- Аз почти не ги познавам новите футболисти на ЦСКА. Нямам претенции кой ще играе. Щом са го взели на „Българска армия", значи има качества.

Пирин (Бл) се върна в професионалния футбол. Това радва ли те?

- Това ме прави изключително щастлив. Пожелавам им от догодина да бъдат в „А" група. Затрудниха максимално Литекс и показват голямо желание.

Ти би ли се върнал някой ден в Пирин?

- Този отбор го обичам. Винаги бих се върнал в Пирин. Там израснах като футболист и дължа много на клуба. Сигурен съм, че някой ден пътищата ни ще се пресекат отново.

Какви са плановете на Благой Макенджиев за бъдещето. Мислиш ли за националния отбор?

- На първо място се надявам да съм здрав. Да играя за Берое, а после каквото стане. Винаги е хубаво да имаш високи цели, но това не бива да бъде фикс идея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички