Колосална грешка на Локо София вкара Берое във войната за Европа


Колосална грешка на Локо София вкара Берое във войната за Европа
Снимка: Иван Йочев

2543 0

Лудогорец може да е шампион на България след само 90 минути през следващия уикенд, а битката за местата в Европа се очертава да е жестока в оставащите три кръга. Това стана реалност, след като Берое нанесе първа загуба на Локомотив (София) в "А" група за 2015 година, побеждавайки с 1:0 в столицата.

Единственото попадение в мача падна само 8 минути преди края, след като потресаваща грешка в защита позволи на Костадинов необезпокояван да преодолее Митрев за 1:0 в полза на гостите от Стара Загора.

На ниво "А" група възпитаниците на Димитър Васев нямаха поражение от края на ноември, но днес Петър Хубчев успя да "измами" своя колега, а с това отборът спечели важни 3 точки.

Берое вече е с 48 точки, колкото имат още ЦСКА и Литекс, но ловчанлии са с мач по-малко. Въпреки загубата "железничарите" запазват дистанция от 3 точки от преследвачите за 2-ото място, но пък още следващия уикенд момчетата на Димитър Васев гостуват в Разград.

Именно в този мач Лудогорец може да стане шампион, печелейки точка срещу столичани.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на мача не беше никак добро за двата отбора. Те едва-едва си подаваха топката точно, а скоростта в атаките липсваше. "Железничарите" се опитаха да установят домакински натиск, но това доведе само до два не сполучливи пробива от Гъргоров и Романов.

Заралии пък пробваха да превземат противниковата врата с удари от далечно разстояние, като Гади и Пенев стреляха в аут. Все пак Берое създаде първата реална опасност, като при корнер в 24' Мапуку засече отлично центрираната топка, но Митрев с чудесен рефлекс спаси своята врата.

Само 4 минути по-късно новоизлюпеният национал Митрев трябваше отново да се намесва решаващо, след като Георги Костадинов прати много добър изстрел от пряк свободен удар.

След лекото раздвижване на играта, мачът влезе в познатото русло и двата отбора стигнаха само до няколко удобни статични положения, от които обаче не последва сериозна опасност за двамата вратари.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините се затвориха през втората част и залагаха повече на контраатаката и далечните подавания. По този начин "железничарите" затвориха постъпите си към вратата, а "зелените" така и не съумяваха да се справят с дефанзивната постройка на Димитър Васев.

В 66' дойде най-добрата ситуация в мача, след като Тодоров проби и центрира чудесно в наказателното поле, но Гъргоров отблизо с глава не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Най-сериозното положение дойде чак в 71', когато Гъргоров отлично се освободи отляво и с десен крак центрира остро, Романов засече, но Пиргов с отличен рефлекс изби в корнер.

В следващите минути Берое натисна здраво и заигра на бързи обороти, а Влади Романов и Румен Трифонов блокираха много опасни атаки на гостите. В 82' обаче защитата на "железничарите" капитулира.

Станислав Костов овладя топка пред наказателното поле на Локомотив. Той се обърна и загуби равновесие, но защитниците пред Митрев се засуетиха, оставяйки Костадинов да нахлуе в наказателното поле и да прехвърли Митрев - 0:1 за заралии.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Локомотив София: Митрев, Старокин, Хаджиев, Ранджелович, Елтон, Шехуди, Гъргоров, Том, Ливраменто, Трифонов, Романов

Берое: Пиргов, Пенев, Динков, Иванов, Нсереко, Елиаш, Джоман, Костадинов, Гади, Зехиров, Мапуку

ПРЕДИ МАЧА

"Железничарите" са с 51 точки и са все по-близо до Европа. Евентуален успех на практика ще им гарантира второто място. Тимът на Петър Хубчев също се нуждае от трите точки, за да настигне третия ЦСКА и да остане в борбата за евротурнирите. "Червените" имат 48 т, колкото и Литекс, който играе по-късно тази вечер с "Ботев" (Пловдив), а Берое 45.

Старозагорци имат да си връщат на Локо за разгрома с 1:4, който претърпяха във втория кръг на плейофите при това в Стара Загора. Столичани нямат допуснат гол в 4 поредни мача, но пък Берое не инкасирал попадение в нито едно от петте си гостувания в София през сезона.

Двама от титулярните защитници на Локомотив - капитанът Александър Бранеков и Траян Траянов, са контузени. Това ще принуди наставника Димитър Васев да пусне като централна двойка Марко Ранджелович и Камен Хаджиев, който по принцип е ляв бек. В предни позиции ще се разчита на Ламжед Шехуди, за когото се говори, че е трансферна цел на отбори от Турция и Китай. Владислав Романов и Том ще играят по двата фланга на атаката, а Емил Гъргоров ще организира играта на "червено-черните".

За Берое като единствен нападател ще действа Георги Андонов, а зад него ще играят Елиаш и Савио Нсереко. Наказан е Салим Керкар. С предимно дефанзивни функции в средата на терена ще са натоварени Георги Костадинов и Игор Джоман. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички