Капитанът на Берое: Много хора подценяват "Левски", но те ще се боряат за титлата


Капитанът на Берое: Много хора подценяват "Левски", но те ще се боряат за титлата

2235 0

Иво Иванов е в основата на силните изяви на Берое в последните години. Капитанът на старозагорци е непоклатим в центъра на защитата на заралии, а освен това е и сред лидерите на тима. В неделя той ще се завърне на „Герена“ срещу Левски - там, където преживя един от най-големите си кошмари в кариерата с автогола срещу Лил. Дни преди дербито, Иво Иванов се съгласи да даде интервю за "Меридиан Мач". С какви чувства се връща на „Георги Аспарухов“, защо Берое не успя да бие Лудогорец и има ли сили да се бори за титлата четете в следващите редове.

- Иво, само късметът ли не стигна на Берое за победа над Лудогорец?

- Наистина ни липсваше късмет. Имахме страшно много положения, ударихме и три греди. Ако бяхме реализирали едно от положенията си, сигурно щяхме да спечелим този мач. Но не ни попречи липсата на късмет. Липсва ни и малко класа в завършващата фаза.

- След този толкова силен мач вярвате ли си вече, че може да спрете Лудогорец за титлата?

- Ние си вярваме от няколко години, откакто Петър Хубчев е поел отбора ни. Вярваме в собствените си сили и затова постигнахме толкова големи успехи. Вярваме, че можем да се справим.

- Кой още може да се намеси в битката за титлата?

- Смятам, че Лудогорец са най-добрият отбор у нас, обиграни са, имат силни и скъпи футболисти. Литекс и "Левски" също са много добри тимове, които са на едно ниво с нас. Вярвам, че някой от тях може да се бори с Лудогорец за титлата. Надявам се и ние да продължаваме да печелим точки и ако ни се отвори възможност, да атакуваме първото или второто място и да се преборим за него.

- В мача с Лудогорец, а и преди това с Литекс се видя, че срещу силните отбори играете успешно, докато срещу аутсайдерите Монтана и Пирин ви бе много тежко. Защо?

- Първо смятам, че слаби отбори няма. Всички сме еднакво слаби. При този формат на първенството е много интересно, всеки може да вземе точки от всеки и това прави първенството много непредвидимо. Загубихме две точки от Монтана у дома, но те са много добре организиран и силен тим. Не смятам, че някой трябва да ги подценява. И все пак по-добре играем срещу по-качествените тимове, защото обичаме повече да се защитаваме и да чакаме своите шансове на контраатака. Малко по-трудно ни е да се справим, когато съперникът се е затворил срещу нас.

- Предстои ви мач срещу "Левски". Какво мислиш за съперника?

- Много хора подценяват "Левски", но изобщо не съм съгласен с тях. „Сините“ се справят добре и играят силен футбол. Има много млади момчета и това е положително. Може би и затова на „Герена“ се случва да губят точки и да играят понякога на приливи и отливи. Но са много силен отбор.

- Вие от доста години имате ядро от български играчи и по-малко чужденци. Положително ли е, че сега това се прави и в бившия ти тим "Левски"?

- Да, със сигурност. Това е пътят за всички български отбори. Трябва да се налагат българи, млади момчета и да се върви напред по този начин. Когато дойде някой чужденец в Берое, аз очаквам да е с класа над футболистите на неговия пост в отбора. Иначе няма никакъв смисъл. Адмирирам това, което се случва в "Левски".

- Ти каза, че ви е по-удобно да играете защитно и да изчаквате своите шансове. Това ли да очакваме от Берое на „Герена“?

- Не бих могъл да го кажа аз. Имахме почивка, сега ще се съберем на тренировка. Г-н Хубчев ще ни покаже видео с изявите на "Левски", ще ни каже какво иска от нас и ще постави целите и тактическата постройка за мача. Надявам се да се представим добре и да успеем да победим. Това в момента е най-важно.

- Спомена, че ви липсва малко класа в атака. Това е основно заради изгонването на Мапуку. Би ли разяснил какво точно се случи в този скандал?

- Не искам да разгласявам какво е направил Мапуку. Не е моя работа. Искам да му пожелая успех в новия му клуб, дано постигне сериозни успехи там.

- Показва ли неговото изгонване, че колективът е над всичко в Берое?

- Точно така. За нас най-важно е да сме колектив, да се подкрепяме, да сме едно цяло на терена. Това е по-важно дори от качествата на играчите.

- Въпреки ранното отпадане, се представихте най-достойно от българските отбори в Европа. Не те ли е малко яд за отпадането от Брьондби?

- Яд ме е много, защото имахме някои ситуации да отстраним съперника. Според мен изобщо не бяхме далеч от това нещо, но за съжаление не успяхме да се справим.

- Защо отново се стъписахте в първия мач, както го направихте преди години и срещу Апоел?

- Съгласен съм напълно с твоята оценка. Наистина се стъписахме в началото, имаше напрежение. Не знам защо се получи така. После намерихме своята игра в течение на мача, но после допуснахме лек гол от ситуация, която тренирахме цяла седмица. На реванша играхме силно, но не успяхме да вкараме. Дано догодина да се класираме в евротурнирите и да се представим по-силно.

- Да те върна на една по-неприятна тема за всички българи - националният отбор. Какво мислиш за представянето и критиките след двубоите?

- Проблемът идва от прекалено големите очаквания към националния отбор. Нямаме кой знае какво качество, не всички наши футболисти играят редовно. Оттам няма как да постигаме и големи резултати.

- Не е ли обаче част от проблема, че хора като теб и други момчета от „А“ група, които играят редовно, биват пренебрегвани за сметка на резерви в клубовете си?

- Това вече не мога да го кажа. Националният селекционер определя кого да вика и кого да пуска в игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички